У Житомирі жителі кількох мікрорайонів в години пік не можуть виїхати у центр міста

  У Житомирі жителі Богунії, Крошні та Польової в години пік не можуть виїхати у центр міста – зранку люди беруть салони маршруток штурмом. 11 вересня на Крошню та Польову планують випустити більше тролейбусів.

   Люди, які живуть у мікрорайоні Крошня, не можуть у ранковий час доїхати до роботи, а учні – до шкіл, говорить житомирянка Людмила Тимощук. За її словами, ситуація складається таким чином через недостатню кількість громадського транспорту на маршрутах:

  "Дуже заселений район – тут неможливо кудись добратися, тим більше з коляскою. У нас тут дві школи, і там вранці гірше, ніж на Хрещатику. А ще пенсіонери в ранкові години завжди їдуть – вони ж теж мають розуміти, що і нам треба їхати на роботу".

  Зранку виїхати важко, бо маршрутки їдуть вже заповнені і беруть не більше 27 пасажирів, каже ще одна житомирянка Тамара Кобилецька. Тролейбуси забирають трохи більше людей, але тільки на сидячі місця.

  Водій маршрутки Валентин Болкун розповів, що люди зранку кожен салон беруть штурмом:

  "Дуже багато людей, щось треба робити, бо люди невдоволені, кожному треба на роботу їхати, кожен спішить. Я пенсіонерам кажу: пропустіть, людям на роботу – хай вони сядуть, але все одно, знаєте, які у нас люди".

Ольга Іванова живе на Богунії, біля ринку Хмільники. Щоб не запізнюватися на роботу, ходить пішки бо під'їхати транспортом не завжди вдається:

  "Хіба можна тут на тролейбус сісти, якщо стільки народу? Всі біжать, перечіплюються. Важкувато. Буває запізнююся. Я трохи раніше виходжу і йду пішки".

  За словами кондукторки тролейбуса Ніни Яроповець, зранку три дні поспіль людей було так багато, що тролейбус не міг навіть школярів підвезти. Пенсіонери заходять, а діти лишаються на зупинці, каже кондукторка.

  Кореспонденти Суспільного поспілкувалися із заступником житомирського міського голови Олександром Шевчуком, який розповів, що на деякі маршрути 11 вересня випустять більше тролейбусів:

  "На мікрорайон Крошня кількість тролейбусів буде збільшено на 4 одиниці, на Польову – на 2 одиниці. Я думаю, що ми вивеземо пасажирів. На сьогодні діють карантинні заходи щодо обмеження, тож кількість пасажирів буде обмежуватися, і громадський транспорт буде перевозити пасажирів відповідно до кількості сидячих місць".

  Олександр Шевчук також каже, що просить пільговиків у вранішній пік утриматися від поїздок і дати змогу людям доїхати до роботи а учням – до школи.

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Віктор Підвисоцький

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework