На Житомирщині  підрядника, який займався будівництвом амбулаторії, підозрюють у підробленні документів та заволодінні майже 1 млн грн бюджетних коштів

  За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння бюджетними коштами під час будівництва 22 амбулаторій п’ятьма підрядними організаціями, що виконувалося відповідно до укладених договорів підрядних робіт.

  Наразі, 07.09.2020, за погодженням із процесуальним прокурором,  директору однієї з підрядних організацій повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

  За даними слідства, кримінальне правопорушення скоєне протягом листопада 2018 - вересня 2019 років шляхом внесення до офіційних документів неправдивих відомостей щодо обсягу проведених робіт під час будівництва амбулаторії із житлом для лікарів у Радомишльському районі.

  За результатами проведених будівельно-технічної, судово-економічної та інших експертиз встановлено невідповідність обсягів виконаних підрядником робіт відомостям, відображеним у документації, а саме, завищення вартості виконаних будівельних робіт на загальну суму понад 968 тис грн. Унаслідок цього службовими особами підрядної організації привласнено бюджетні кошти на зазначену суму.

  Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, за оперативного супроводу УСБУ в області.

  У межах кримінального провадження здійснюються необхідні слідчі дії, встановлюється причетність до кримінального правопорушення інших посадових та службових осіб, а також додержання законності щодо використання бюджетних коштів під час будівництва ще 21 амбулаторії в області.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework