Парамонов знову керує Житомирським ОЛЦ, бо Мін’юст визнав незаконним внесення в реєстр інформації щодо нового керівника

  Зіновій Парамонов з 7 вересня знову керує державною установою «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

 

  Про це 8 серпня в коментарі Житомир.info сказав сам Парамонов.

  «Я вчора приступив до роботи, є рішення Міністерства юстиції. В міністерстві є антирейдерський комітет (Офіс протидії рейдерству – ред.), ми туди подали заяву про рейдерський захват обласного лабораторного центру і Міністерство юстиції розглядало це питання. Вже є наказ за підписом міністра, що новий керівник Житомирського ОЛЦ був зареєстрований незаконно, відомості про нього були внесені підпільно, з порушеннями. І в наказах Міністерства охорони здоров’я немає нічого про моє звільнення», - сказав Зіновій Парамонов.

  На сайті Міністерства юстиції є інформація про скаргу (вх. № П-19315 від 08.07.2020) щодо ДУ «Житомирський ОЛЦ МОЗ України» на рішення прийняті державним реєстратором ВК Житомирської МР Житомирської обл. Грибінчук І.П. та оприлюднений наказ про задоволення скарги.

  Водночас Зіновій Парамонов звернувся до суду щодо ситуації зі своїм відстороненням від виконання обов’язків керівника Житомирського ОЛЦ.

  7 липня Житомирський районний суд розглянув заяву Парамонова про забезпечення позову.

  «Заявник звернувся до суду із заявою про забезпечення позову, в якій зазначив, що працює на посаді директора ДУ Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України, однак йому стало відомо про те, що на підставі наказу Міністерства охорони здоров`я України від 26 червня 2020 року № 31-О виконуючим обов`язки директора ДУ Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України призначений гр. ОСОБА_2. Заявник повідомив, що планує звернутися до суду з позовом стосовно законності вказаного наказу, який на його думку, порушує його трудові права. У зв`язку з наведеним, заявник просить забезпечити позов шляхом зупинення виконання наказу Міністерства охорони здоров`я України від 26 червня 2020 року № 31-0 про призначення виконуючим обов`язки директора ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» гр. ОСОБА_2 та заборони ОСОБА_2 вчиняти будь-які дії, що стосуються діяльності ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України», зокрема, підписувати накази з основної діяльності, з адміністративно-господарської діяльності, з кадрових питань, платіжні документи, укладати господарські договори та вчиняти інші дії, що стосуються діяльності лабораторного центру», - йдеться в ухвалі райсуду.

  Житомирський районний суд відмовив Зіновію Парамонову, бо «не вбачає необхідності застосування заходів забезпечення».

  А 13 липня цей же районний суд відкрив провадження за позовною заявою Парамонова до Міністерства охорони здоров'я України та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» про усунення перешкод в реалізації права на працю шляхом визнання незаконним та скасування наказів.

  Скріншот з ухвали Житомирського районного суду

  Чергове засідання у справі призначене на 18 вересня 2020 року.

  Нагадаємо, 6 травня 2020 року до Житомирського ОЛЦ завітав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Зіновія Парамонова. Колектив Житомирського лабораторного центру назвав звільнення Парамонова «політичним» і підготував звернення до президента з проханням не допустити цього. Врешті Парамонов залишився на своїй посаді. Але 18 червня Віктор Ляшко знову приїхав до Житомира з наказами про припинення виконання обов’язків керівника закладу Зіновієм Парамоновим та призначенням нового в.о. директора. Тоді ж заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко запевняла, що Зіновія Парамонова не звільнять з роботи, а запропонують іншу посаду, а колектив скандував «Ганьба!».

  Зазначимо, що з 3 липня 2020 року керівником Житомирського ОЛЦ зареєстрований Зарицький Олександр Михайлович – екскерівник комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради Олександр Зарицький: 13 червня 2020 року він оприлюднив декларацію перед звільненням – 12 червня був останній день його роботи в центрі громадського здоров’я.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework