На Житомирщині породіллі замість "Пакунка малюка" отримуватимуть грошову компенсацію

  З 1 вересня на Житомирщині породіллі замість "Пакунка малюка" отримуватимуть грошову компенсацію у розмірі 5 тисяч гривень. Звернутися по компенсацію можна буде впродовж 12 місяців від дня народження дитини.

   Про це Суспільному розповіла очільниця відділу соціальних допомог обласного департаменту праці, соціальної та сімейної політики Людмила Василевська. За її словами, новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги "Пакунок малюка" дозволить породіллям самим обирати, що є необхідним і найкращим для їхньої дитини:

  "З 1 вересня стартує новий механізм монетизації допомоги "Пакунок малюка". Жінці, яка виписується з пологового будинку, дають довідку про те, що вона не отримала там матеріальну допомогу у вигляді "Пакунка малюка". Далі родина звертається до Приватбанку для відкриття поточного рахунку зі спеціальним режимом доступу. Ще треба копію свідоцтва про народження дитини. І ми призначаємо допомогу. Наразі сума монетизованої компенсації буде становити 5 тисяч гривень. Для того, щоб отримати зазначену компенсацію, потрібно звернутися з усім вищезазначеним пакетом документів до соціальних служб протягом 12 місяців з дня народження дитини. І використати гроші також впродовж 12 місяців".

На Житомирщині породіллі замість "Пакунка малюка" отримуватимуть грошову компенсацію  Ксенія Зубрицька, яка 31 серпня виписалася з новонародженою дитиною з обласного перинатального центру, каже, що про "Пакунок малюка" лише чула, але не вбачає проблеми у тому, що його перестали видавати, адже до цього сім'ї справлялися і без такої допомоги.
 
  Бабуся п’ятьох онуків Аліса Петрова з Житомира має іншу думку:

  "Так, я з цим зіткнулася. У мене перед цим донька менша народила, і їй видали цей "Пакунок малюка". Це була корисна допомога. І там було усе необхідне, і це зручно: тобі усе видали і немає потреби бігати по магазинах з торбами. А тепер, поки вони дадуть ці гроші, поки ти поїдеш закуповувати – це незручно. Мені особисто це не подобається".

  Нагадаємо, що в Житомирській області "Пакунки малюка" почали видавати породіллям з вересня 2018 року. Отримати його можна було у пологовому відділенні або у відділі соцпраці.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework