Льонокомбінат та завод верстатів-автоматів: який вигляд мають занепалі підприємства на околиці Житомира

  Житомирський льонокомбінат - велике підприємство, яке працювало в місті з 1961 року. В середині 80-х років минулого століття Житомирський льонокомбінат вважався одним з найперспективніших підприємств текстильної галузі України, але згодом після 1991 року підприємство почало занепадати.

   У 2008 році економічна криза ускладнила становище комбінату, приміщення почали розпродавати, а обладнання демонтувати на металобрухт. Нині територія підприємства і промислові корпуси - суцільні руїни, - розповідає zhitomir.info.

  Житомирський завод верстатів-автоматів - ще одне велике промислове підприємство Житомира. Завод почав свою роботу в 1975 році. Для розміщення робітників заводу був побудований жилий мікрорайон «Польова» на східній околиці Житомира. В 1995 році Кабінет Міністрів України прийняв рішення про приватизацію заводу, в 1997 році завод було включено до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України, а в 1998 році завод був офіційно визнаний банкрутом. У 2013 році підприємство вже практично не функціонувало, у 2014 заводське обладнання почали розкомплектовувати на металобрухт.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework