В Житомирському обласному ліцеї антисептиків та масок вистачить лише на перший навчальний тиждень

  Житомирський обласний ліцей для обдарованих дітей забезпечений протиепідемічними засобами лише на тиждень навчання.

  Про це журналісти Суспільного дізналися на засіданні комісії з гуманітарних питань.

  Директорка Житомирського обласного ліцею для обдарованих дітей Людмила Корінна каже, що в закладі є лише 32 літра дезінфікуючого розчину:

  "Остання проплата у нашому ліцеї була у травні місяці. Ми закупили ці дезінфікуючі засоби. На сьогоднішній день у нас 32 літра дезінфікуючих засобів, це практично на тиждень роботи. Починаючи з 12 березня, діти в ліцеї не навчалися, оскільки вони в нас харчуються, то ми змогли зекономити на харчуванні приблизно 1,5 мільйона. Харчування – це стаття захищена, не можна використовувати ці кошти на якісь інші статті, тільки з дозволу управління освіти і обласної ради. Ми зробили цей перерозподіл 26 червня – 27 червня цей лист пішов в управління освіти. Але до цього дня цей перерозподіл не зроблений управлінням освіти".

  Голова комісії з гуманітарних питань Житомирської облради Олена Галагуза на засіданні комісії розповіла, що вони зверталися до обласного управління освіти для вирішення цього питання:

  "Ви чули, коли ми адресували ці питання, то представник освіти і науки нічого не могла сказати – вона лише нотувала проблемні питання. Була економія коштів з частини опалювального сезону, коли навесні почався карантин. І так як багато чого не робилося, то певні бюджетні кошти лишилися. Тому комісія з гуманітарних питань звернулася до адміністрації в особі обласного управління освіти, щоб вони зробили так звану "перекидку" чи рокіровку коштів на першочергові потреби".

  Виконувачка обов'язків начальниці обласного управління освіти і науки Наталія Осипович каже, що ситуацію тримають на контролі:

  "Ми ситуацію тримаємо на контролі – скільки у закладах дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту, всіма необхідними, які передбачені рекомендаціями МОЗ і ВООЗ. Будемо робити перерозподіл коштів".

  Кореспондентам Суспільного Людмила Корінна повідомила, що станом на 28 серпня гроші на антисептики в Житомирський обласний ліцей для обдарованих дітей ще не перерахували.

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Сергій Кобилянський, Ігор Грач

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework