У Житомирі міст на Київ почнуть ремонтувати не раніше наступного року

  Міст, який з'єднує Житомир з трасою на Київ, розпочнуть ремонтувати не раніше 2021 року. Вартість реконструкції за оцінками 2018 року складала 188 мільйонів гривень.

  Про це Суспільному розповів заступник міського голови Житомира Сергій Кондратюк. За його словами, ціна реконструкції завелика для міського бюджету:

  "Міська рада в 2018 році замовила проєкт реконструкції цього мосту. Вартість в цінах 2018 року складає 188 мільйонів гривень, тому міський бюджет, звичайно, таку суму не потягне або ж розтягнеться ця реконструкція тоді на декілька років. Ми неодноразово звертались до керівництва держави з проханням допомогти. Цього року Міністерство транспорту зацікавлене в співфінансуванні проєкту, тому, сподіваюсь, що наступного року, із співфінансуванням держави, ми зможемо розпочати реконструкцію".

  Представники комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" двічі на рік виїжджають на міст для перевірки. Інженер підприємства Вітольд Тржецяк каже, що кожного року ситуація стає більш загрозливою:

  "Справа в тому, що реконструкція цього мосту необхідна на цей час, оскільки навантаження на нього збільшується з кожним роком, навіть з кожним днем. І прийде час, коли цей міст не витримає навантаження".

  Будівельник Володимир Савочкін каже, що запас міцності переправи вже давно вичерпано, а про реконструкцію мосту, побудованого у 50-х роках, почали говорити більше десяти років тому:

  "Тут потрібно обов'язково проводити серйозну експертизу стану цієї конструкції, візуально видно, що відбувається руйнування – кордована арматура та тріщини на консолях – цьому підтвердження. Тому потрібно якнайшвидше проводити експертну оцінку цієї конструкції і тоді приймати рішення про ремонт".

  Впродовж останніх кількох місяців через ремонт об'їзної дороги потік транспорту на мосту збільшився – фури почали їхати через міст, каже член міської комісії з безпеки дорожнього руху Роман Кравчук:

  "Потік вантажівок був просто шалений. Я так розумію, що це відбувається через те, що ремонтується об'їзна і транзитний потік фур пустили через міст, а міст є аварійним вже довгий час. Видно, що він руйнується".

  Андрій Яковець, який живе поблизу мосту, каже, що кожного разу відчуває, як міст вібрує та хитається зі сторони в сторону від навантаження.

  "Я проживаю за мостом і мені кожного дня по декілька разів треба проїжджати по ньому. Я стараюся робити це якомога скоріше, бо, коли стоїш там, то відчуваєш, як його просто хилитає зі сторони в сторону від машин. Це дуже страшно.

  Зі слів Андрія Яковця, він старається їздити мостом не в години пік, коли менше транспорту, щоб швидше його проїжджати.

 

Автор: Дмитро Поліщук

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework