У Бердичеві батьки судяться за за 5-річну доньку

  Засідання з цивільних справ часто бувають не менш цікавими за розгляд кримінальних проваджень. Адже саме на них іноді розгортаються такі сюжети реальних історій із такою гамою емоцій, що можна й за основу фільму брати.

   На одному з подібних засідань – про визначення місця проживання малолітньої дитини – були присутні він, вона, її мама, її новий чоловік. Він - колишній чоловік, який звернувся до Бердичівського міськрайонного суду із позовом, аби визначити місце проживання 5-річної дочки саме з ним, а не з колишньою дружиною. Мовляв, вона після розлучення забрала дитину до себе і вкрай рідко дозволяє її побачити, і то лише після численних його прохань. А він любить доньку, має роботу і будинок з усіма створеними для дівчинки умовами, - розповідає rio-berdychiv.info.

  Відповідачка, у свою чергу, подала відзив на позовну заяву та заперечила проти її задоволення. Зазначила, що місце проживання дитини зацікавило колишнього чоловіка лише після того, як він дізнався про її новий шлюб, і що понад півроку він не сплачував аліменти. Зараз відповідачка у декретній відпустці, бачить «своє покликання у вихованні дітей» та не вбачає підстав для розлучення зі старшою дитиною.

  На суді позивач доповнив свої вимоги тим, що у визначені органом опіки та піклування дні побачень він з дочкою не зустрічається, бо колишня дружина, на його думку, мала би привозити дівчинку до нього додому і потім забирати. Свідки ж – новий чоловік та матір відповідачки – стверджували, що ніхто не чинить перешкод у спілкуванні позивача і дитини, і що він, щойно розрахувався зі старою заборгованістю по аліментах, «заробив» нову: із початку року знову не платить.

  Приймаючи рішення у справах, які стосуються інтересів дитини, суд завжди особливо ретельно з’ясовує обставини та досліджує докази. Серед останніх було взято до уваги і висновок органу опіки та піклування виконкому Бердичівської міської ради про визначення місця проживання дівчинки з матір’ю, яка належним чином виконує батьківські обов’язки та погодилась на спілкування батька й дитини у визначені дні і час. Відповідно до ухваленого судом рішення, у задоволенні позову батька, який неналежно ставиться до обов’язків щодо дитини (знову не платить аліменти та «чекає», поки доньку привезуть з ним побачитись) було відмовлено, і дівчинка й надалі житиме з мамою, бо це якнайкраще відповідатиме її інтересам.

  Протягом 30-ти днів рішення може бути оскаржене у Житомирському апеляційному суді.

 Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework