У Житомирі учні 1-5 класів навчатимуться у звичайному режимі, решта – у змішаному та дистанційному

  У Житомирі затвердили регламент роботи шкіл в умовах адаптивного карантину – з 1 вересня учні 1-5 класів навчатимуться у звичайному режимі, решта – у змішаному та дистанційному. Таке рішення 25 серпня прийняли члени виконкому Житомирської міськради.

   Заступниця директора міського департаменту освіти Світлана Ковтуненко розповіла кореспондентам Суспільного, що після отримання регламенту керівники шкіл мають розробити плани подальшої роботи, виходячи з покладених на них обов'язків:

  "В регламенті, який сьогодні (25 серпня – ред.) прийняли на виконкомі, чітко зазначається порядок дій керівника – що саме він повинен забезпечити і контролювати. Керівник знає можливості свого закладу – скільки класів в кожному закладі, скільки навчальних аудиторій. Якщо раніше середні і старші класи вчилися за кабінетною системою, то сьогодні обов’язково за кожним класом має бути закріплена певна аудиторія. І тільки в окремих випадках буде переміщення з однієї аудиторії в іншу. Також під навчальний процес використовуватимуться рекреації та інші приміщення – актові зали спортзали, тощо".

  Світлана Ковтуненко каже, що умови навчання в школах можуть змінюватися залежно від епідеміологічної ситуації.

  Знімальна група Суспільного побувала у житомирському міському ліцеї №25, аби дізнатися наскільки заклад готовий до початку навчання в нових умовах.

  Директор ліцею Павло Позняков показує кореспондентам дезінфікуючі килимки і безконтактні антисептики:

  "Допуск дітей до ліцею розпочинається через проходження ними дезінфікуючого килимка. Кожне місце обладнане автоматичними безконтактними дезінфекторами – дитина підносить руку і отримує порцію дезінфектора. Медпрацівник міряє температуру всім працівникам ліцею, не допускаючи до роботи осіб з ознаками захворювання. Дітям температуру не вимірюють, лише цікавляться їх самопочуттям. Аби розвести дітей, ми, крім центрального входу, відкрили ще два додаткових входи і розробили графік запуску дітей всередину. Так, наприклад, початкова школа заходитиме через внутрішній вхід".

  Павло Позняков каже, що в їдальні діти сидітимуть за столом по четверо, але при цьому дистанція складатиме півтора метра. На вітрині продукції не буде – стоятиме дошка, на якій писатимуть меню. З собою діти мають приносити воду в індивідуальних пляшках ємністю не менше пів літра. Дітям, які забудуть взяти з собою воду, видаватимуть її в одноразовій тарі.

  Зі слів вчительки початкових класів ліцею № 25 Олени Лісневської, парти в класах теж розставили по-іншому – щоб діти менше контактували і дотримувалися соціальної дистанції.

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Олександр Данилюк

 Новини Житомира

 

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework