У Житомирській області за три доби померли п’ятеро людей, які мали діагноз COVID-19

  Упродовж трьох діб, 20, 21, 22 серпня, у Житомирській області від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією COVID-19, померло п’ятеро людей.

   Детальніше про летальні випадки 25 серпня під час щотижневого онлайн-брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик, передає zhitomir.info.

  «Чоловік з Коростенського району, 68 років: 20-го (серпня) підтверджений (діагноз) і 20-го помер. Поступив у важкому стані в стаціонар, фактично за добу помер. Чоловік 58 років з Житомирського району: підтверджений 17.08, помер 21-го. Чоловік 60-ти років з міста Житомира: 3.08 підтверджений діагноз, 21.08 помер. І жінка 79 років з Бердичівського району: 20.08 підтверджений діагноз COVID-19, 22.08 померла. В основному це люди старшого віку, після 60-70 років, але ми маємо статистику, де, на жаль, у нас помирають і молоді люди від ускладнення інфікуванням COVID-19», – резюмував Микола Суслик. Він також зазначив, що загалом 80% усіх померлих мали супутню патологію, решта померли від ускладнень – дихальної недостатності внаслідок зливної двобічної пневмонії.

  Микола Суслик виокремив показники летальності за тиждень: за цей період в області померло 9 осіб, що мали підтверджених діагноз коронавірусу.

  «Така кількість людей у нас помирала практично за півтора, а то й за два місяці, якщо врахувати, що всього 60 померлих, а 9 – за тиждень, то це суттєва цифра», – наголосив начальник управління охорони здоров’я.

  У стаціонарах лікувальних установ області зростає кількість пацієнтів з діагнозом COVID-19: нині госпіталізовані понад 200 осіб.

  «На сьогоднішній день ситуація у нас погіршується, погіршується у геометричній прогресії, і тому я закликаю всіх абсолютно серйозно віднестися до тих показників, які є на сьогодні. Якщо на піку першої хвилі, будемо рахувати так, у червні у нас в стаціонарах перебувало 98 пацієнтів, то на сьогоднішній день у нас в стаціонарах знаходиться 202 пацієнти. Серед них вкрай важких четверо, які перебувають на апаратах штучної вентиляції легень. 16 пацієнтів у нас на кисневій підтримці і теж потребують лікування у відділеннях інтенсивної терапії», – повідав начальник УОЗ.

  Зі слів Миколи Суслика, з початку епідемії захворів 281 медичний працівник. Серед них є ті, які нині перебувають на лікуванні у палатах інтенсивної терапії. За період пандемії вірус був діагностований у 183 дітей. Серед них пацієнтів у важкому стані немає.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework