У Радомишльському районі викрили незаконне випалювання вугілля та майже 70 м3 деревини невідомого походження

  Коростишівська місцева прокуратура у межах процесуального керівництва забезпечуватиме розгляд клопотання у суді про накладення арешту на деревину породи сосна та береза загальним обсягом 69 м3, 588 пакетів деревного вугілля та 8 спеціально обладнаних ємкостей для випалювання деревного вугілля.

  Зазначене клопотання заявлено до Радомишльського районного суду у ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом забруднення атмосферного повітря та незаконного зберігання лісу (ч. 1 ст. 240, ч. 1 ст. 246  КК України), виявленого у Радомишльському районі.

  За даними слідства, приватний підприємець на території колишньої ферми у с. Ставки налагодив незаконне випалювання деревного вугілля із лісоматеріалів невідомого походження.

  Такий факт виявили працівники Радомишльського райвідділу поліції 19.08.2020 та розпочали розслідування кримінального провадження.

  У ході проведення першочергових слідчих дій встановлено, що приватний підприємець займався випалюванням деревини з метою подальшої реалізації продукції у вигляді вугілля, внаслідок чого відбувалося забруднення довкілля та атмосферного повітря. Для випалювання вугілля використовувалася деревина, походження якої невідоме.

  Наразі вилучено 43 м3 деревини породи сосна, 26 м3 деревини породи береза, 588 пакетів готової продукції – деревного вугілля та 8 спеціально обладнаних ємкостей для його випаювання.

  Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз задля встановлення заподіяної довкіллю шкоди,  причетності до скоєного злочину інших осіб.

  Процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework