Бердичівська пенсіонерка віддала шахрайкам понад 100 тисяч гривень

  81-річна жителька району повірила нежданим відвідувачкам, які повідомили про нібито обмін старих грошей на нові. У результаті пенсіонерка втратила понад 100 тисяч гривень. Наразі поліція розшукує шахрайок.

   17 серпня до Бердичівського відділу поліції надійшла заява від 81-річної жительки одного з сіл району про шахрайство. Пенсіонерка повідомила, що через обман незнайомок втратила всі свої заощадження.

  На місці події поліцейські з’ясували, що до заявниці навідались двоє жінок, які пояснили свій візит допомогою пенсіонерам у фінансових питаннях. Одна із незнайомок повідомила про необхідність термінового обміну грошових купюр, що незабаром мають бути вилучені з обігу. Для того, щоб провести обмін, їм нібито потрібно лише переписати номери всіх старих купюр, мовляв, за декілька днів поштарка принесе вже нові і зробить заміну.

  Повіривши, пенсіонерка запросила жінок до будинку, дістала та передала їм свої збереження. Відвідувачки переписували номери та складали купюри до конвертів, які переклали до поліетиленового пакету. Після того «добродійки» швидко попрощалися та пішли.

  Тим часом пенсіонерка вирішила розповісти родичам про «грошову реформу», однак, зазирнувши до пакета, виявила замість своїх заощаджень порізані аркуші паперу. Сума завданих збитків склала понад 100 тисяч гривень.

  Слідчі Бердичівського відділу розпочали досудове розслідування за ст.190 (Шахрайство) КК України та встановлюють місцезнаходження осіб, причетних до правопорушення. Їх прикмети: на вигляд 35-40 років, середньої тілобудови, були одягнені в квітчасті сукні, їздили на сірій ВАЗівці.

  Водночас правоохоронці звертаються до громадян: аби ні ви, ні ваші рідні не постраждали від шахраїв, дотримуйтесь головного правила – не довіряйте незнайомцям у всіх питаннях, що стосуються коштів. 

  Подбайте про те, щоб із літніми батьками, які проживають окремо, завжди був телефонний зв'язок. Накажіть без вашого відома не впускати до квартир і будинків незнайомих людей, ким би вони не називались. Домовтеся, що рідні не ухвалюватимуть, не порадившись, будь-яких рішень, пов’язаних із значними фінансовими затратами. Зауважте, що навіть у разі проведення заміни «старі» гроші вилучаються з обігу поступово та довго залишаються дійсними, про це завжди є офіційні повідомлення у ЗМІ.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework