На Житомирщині вперше випустили погуляти гімалайську ведмедицю, яка все життя жила у тісних клітках. ФОТО

  Мальвіну вивезли з приватного звіринця «Парк Покровського періоду».

  Волонтери реабілітаційного центру для ведмедів «Біла скеля», що в Житомирській області, зняли відео першої прогулянки гімалайської ведмедиці, врятованої з приватного звіринця, повідомляє hmarochos.kiev.ua з посиланням на Маяк.

мальвіна1

  Це перша прогулянка просто неба п’ятирічної Мальвіни, яка все життя прожила у тісних клітках.

  Її та ще десятьох ведмедів та п’ятьох левів конфіскували з приватного зоопарку в Покровську Донецької області.

  Зоозахисники почали кампанію з порятунку тварин із «Парку Покровського періоду» (так називався приватний звіринець) у 2018 році. Ведмеді й леви утримувалися у тісних клітках-переносках і не мали можливості вільно пересуватися. Загалом у зоопарку було близько 500 різних видів тварин.

мальвіна2 

  «Серед сотень звіринців цей був найгірший. У люті морози на вулиці замерзали леви, ведмеді мучились у клітках по два квадратних метри, птахи, мавпи, лисиці, собаки – всі були виснажені та травмовані», – зазначають у притулку «Біла скеля».

   Власник не допускав до звірів ветеринарів. Волонтери зверталися за підтримкою до європейських політиків та до французької акторки Бріджит Бардо, яка написала листа президентові Петру Порошенку.

мальвіна3

 Зрештою евакуації тварин вдалося домогтися через суд. Тварин розмістили у реабілітаційних центрах. Власника зоопарку Ігоря Падалка торік затримали за підозрою у сексуальному насиллі щодо дітей, які перебували в нього під опікою.

  У реабілітаційному центрі на Житомирщині ведмедиця Мальвіна отримує ветеринарну допомогу та спеціальний раціон, а також має можливість гуляти у вольєрі по траві та лазити по дерев’яних колодах.

мальвіна4

ВІДЕО можна переглянути ТУТ.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 21/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework