На Житомирщині норкова ферма поновила роботу, всупереч рішенню суду

  Близько півсотні жителів села Сінгурі Житомирського району зібралися 7 серпня висловити незгоду щодо відновлення роботи місцевої звіроферми "Профуна".

 

  Люди вимагали від власників підприємства виконати рішення суду і закрити підприємство.

  Житель села Василь Хоменко розповів, що селяни вимагають заборонити роботу звіроферми "Профуна", починаючи з 2016-го року, бо, на їхню думку, це підприємство завдає шкоди довкіллю. Люди звертаються до органів влади, екологічних організацій, судів та інших інстанцій. Близько року тому рішенням суду діяльність цього підприємства припинили. Та, попри це, воно працює, передає suspilne.media.

  Василь Хоменко: "Через карантин судових виконавців не допускали до звіроферми. А потім власники ліквідували це товариство і на його місці створили нове з іншою назвою. І тепер воно може працювати знову без документів і дозволів".

  Місцева жителька Тетяна Розмаїта: "Звіроферма викидає у навколишнє середовище те, що не утилізується і завдає шкоди життю та здоров’ю людей. Для вичинки норкових шкірок на підприємстві використовують свинець, а він потрапляє у воду, яку споживають люди. Там такий сморід, що пройти не можна".

  На думку місцевого правозахисника Івана Проданика, звіроферма товариства "Профуна" для того, щоб продовжити працювати, змінила назву товариства на "Інкотрейд груп".

  Іван Проданик: "Вони зареєстрували нове підприємство із стовідсотковою схожістю і з тими самими працівниками під назвою "Інкотрейд". І ніхто навіть не намагався виконувати рішення суду".

норковаФЖ 1

норковаФЖ 2

  Представник державної екологічної інспекції Едуард Іванюк розповів, що у новоствореного товариства, як і в попереднього, немає дозвільних документів та обґрунтувань на діяльність.

  Едуард Іванюк: "Створена нова юридична особа, якій у червні передані основні засоби, приміщення, об’єкти водокористування. Оцінка довкілля у них відсутня, і дозволу на відновлення роботи теж немає".

  Іван Проданик: "На сьогодні "Профуна" ухиляється від виконання судового рішення шляхом створення нового підприємства, переведенням на це підприємство всього персонального складу, здачу йому всіх виробничих потужностей в оренду".

  Заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський: "Суд визначився. Він ухвалив рішення, і воно повинно має виконуватися. За цим пильнує виконавча служба. Ми запропонували звернутися до виконавчої служби і конкретно поставити питання, чому не виконується це рішення".

норковаФЖ 4

норковаФЖ 3

  Учасники протесту побували на звірофермі, де мали намір зустрітися з її керівниками, однак на місці нікого не було.

  Представники громади села викликали поліцію, щоб зафіксувати факт роботи підприємства без дозвільних документів та попри рішення суду.

Автор сюжету Володимир Шолдрук,

Камера Ігор Грач

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework