Жахливі умови праці і забруднене повітря: як у Романові приватний підприємець випалює вугілля. ВІДЕО

  Голова Романівської РДА Василь Флуд розмістив на своїй фейсбук-сторінці відео, на якому показав, як працює підприємство з випалювання деревного вугілля у Романові.

  «Більше року тому ми, громадські активісти, приходили сюди і вирішували питання стосовно нормального фінансування даного підприємства. Але власник, який знаходиться в Житомирі, не прислуховується до людей, до того, що тут відбувається», – розповів Василь Флуд.

  Густий чорний дим, яким дихають жителі Романова, погані умови праці, а якщо точніше – їх повна відсутність – саме так працює дане підприємство.

  «Була домовленість з власником про те, що частину диму буде забирати дана труба. Але весь дим йде на місцевість», – зауважив голова Романівської РДА.

  Як наголосив Василь Флуд, реакції відповідних контролюючих органів немає, а у відповіді Департамента екології йдеться, що згідно чинного законодавства не можна провести перевірки. 

  Наголосимо, у жовтні 2018 року на цьому ж підприємстві під час пожежі загинули двоє працівників – 1988 та 1969 років народження. За фактом пожежі було відкрито кримінальне провадження. 

  Більше 200 осіб звернулися до голови Романівської РДА щодо вирішення питання роботи даного підприємства: або закрити його, або змусити працювати відповідно до норм чинного законодавства.

  «Але я думаю, що ми все-таки загальними зусиллями змусимо власника даного підприємства зробити його у цивілізований спосіб», – резюмував Василь Флуд. 


Джерело: zt.20minut.ua

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework