У Житомирі місцевій жительці з підозрою на коронавірус відмовили в госпіталізації в лікарню

  Житомирянці Катерині Корнієнко, у якої підозрюють коронавірус, відмовили в госпіталізації в міську лікарню №1. В лікарні пояснили, що діяли згідно нормативних наказів, які забороняють госпіталізувати хворих з підозрою на СОVID-19 у звичайний стаціонар.

   Кореспондентка Суспільного зустрілася з Катериною Корнієнко о 19 годині 29 липня на території першої міської лікарні, де того дня, за словами жінки, їй відмовили у госпіталізації в лікарню:

  "Я вже хворію 7 днів. Температура була з самого початку 39. Я її збивала. Потім почала пити антибіотики, але вони мені не допомагали. Мені зробили рентген. Рентген чистий, але я почувалася все гірше. Моя сімейна лікарка сказала викликати швидку. Викликали ми 103. Вони відповіли, що на температуру 39 вони не виїжджають. Ми викликали невідкладну допомогу. Вони їхали десь 2 години . Приїхали. Зробили мені швидкий тест на коронавірус. Але все ж таки за викликом моєї сімейної лікарки приїхала і швидка – щоб відвезти мене за направленням у лікарню на госпіталізацію до стаціонару. Мене забрали. Привезли сюди, в інфекційне відділення. В інфекційному мене послухали і сказали, що я не важко хвора, а тут є коронавірусні. Відправили мене до дому. Але я подумала, що мене приймуть тут у приймальному відділенні, бо навіть не уявляла, як я сьогодні вночі спатиму. У приймальному мене ніхто не дивився, так як у мене немає остаточного тесту на коронавірус. Але ж я приїхала до лікарні за направленням. Вони мали все ж таки мене і послухати. Та мене не прийняли, і я навіть не знаю, що зі мною вночі вдома може статися".

  Після розмови з Катериною Корнієнко кореспондентка Суспільного запитала у чергової зміни лікарів, чому жінку не госпіталізували. У приймальному та інфекційному відділеннях коментувати ситуацію відмовилися, запропонувавши журналістам звернутися з цим питанням до адміністрації лікарні.

  Зранку 30 липня медичний директор міської лікарні №1 Андрій Волков пояснив, що лікарі спрацювали згідно нормативних наказів, які забороняють госпіталізувати хворих з підозрою на СОVІD-19 у звичайний стаціонар:

  "Це інфекційна хвороба, а у нас лежать люди після інфарктів, інсультів – може бути спалах хвороби у стаціонарі. Ми це пояснили хворій, тим більше, що її ми оглянули – поміряли температуру, виміряли рівень сатурації. Діагностували підозру на СОVІD-19 і неважкий стан. Їй було рекомендовано звернутися до сімейного лікаря і проходити далі амбулаторне лікування, тобто вдома. Таких пацієнтів, які проходять амбулаторне лікування, лікуються вдома, у нас у Житомирі більше 200. 80% хворих, які інфіковані коронавірусом, лікуються вдома. Тільки 20% – це важкі хворі та хворі середнього стану важкості. Вони проходять стаціонарне лікування. Не могли ми її покласти, тому що у нас на сьогодні в інфекційному відділенні 2 вільних місця, які займуть важко хворі на СОVІD-19. Ми приймаємо тільки тих людей, які не в змозі без кисня жити. У нас наразі 4 людини лежать у реанімації, 4 людини – на апаратах і 15 підключені до кисневих консультаторів. У нас немає місць для важких хворих. Це вимушений крок, на жаль. Така ситуація в місті".

  Кореспондентка Суспільного телефоном поспілкувалася з Катериною Корнієнко. Жінка каже, що зараз лікується вдома – температуру збили, але вона ще відчуває слабкість. За словами Катерини, 30 липня у неї взяли аналізи для ПЛР-тесту, результат якого мають повідомити за два дні.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Сергій Кобилянський, Тетяна Беляк

 

Новини Житомира

  

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework