На Житомирщині вихованців дитячого табору два тижні вчили володінню старовинною козацькою зброєю. ВІДЕО

  На Житомирщині вихованців дитячого табору "Стрибожі правнуки" два тижні вчили володінню старовинною козацькою зброєю. У таборі кажуть, що за цей час діти навчилися самодисципліні та загартували характер.

   Кожен ранок у таборі "Стрибожі правнуки" починається з вишколу та показових виступів із володіння зброєю, розповідає suspilne.media.

  "Зброю деякі освоюють потрошку, – каже тренер з володіння зброєю Павло Вепр. – Дуже здібні козаки. Бо козаку треба брати шаблю або шашку до рук, щоб у нього прокинулися його козацькі гени. Тоді прокидається родова пам’ять, і дитина за два-три дні практично опановує зброю. Було б тільки бажання".

  Володіти шашкою, як розповідає вихованець табору Богдан Риколенко, він навчився ще минулоріч, адже приїздить з Миколаєва до табору другий рік поспіль:

  "Мені це цікаво. І потрібно для захисту своєї вітчизни та щоб передати досвід нащадкам".

  Ще один вихованець козацького табору Ілля Гаджиєв у таборі теж уже другий рік поспіль. Спочатку, каже, оволодів мистецтвом бойового гопака, зараз працює з серпами. Хоче стати справжнім захисником України. А от Денис Янчинський опановую такий вид козацької зброї, як келеп:

  "По-перше, він тренує хваткість рук і м’язи. До речі, саме тому я і пішов займатися казначейством, щоб вміти володіти зброєю. Келепом зараз вміють володіти лише одиниці, і я вирішив поповнити їх лави. Ця зброя дуже цікава – потужна і сильна".

  Чемпіонка України з боротьби, двічі чемпіонка з фехтування Олеся Риколенко з Миколаївської області тренує дітей у таборі. Суспільному розповіла, що вона з династії козаків, а тому це для неї не просто хобі:

  "Це все моє життя. Саме тому я приїхала сюди навчити дітей фехтуванню та рукопашу, який визнано національним видом спорту. Але на жаль, більшість не знає цього, тому нам треба його популяризувати і розвивати".

  За словами Павла Вепра, основне завдання таких навчань – відродження бойової культури в Україні, адже українці здавна були воїнами, яких поважала вся Європа.

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework