На Житомирщині у селі Магдин добудовують перший модульний будинок для погорільців

  У селі Магдин Овруцького району добудовують перший модульний будинок для погорільців. Голова Овруцької районної адміністрації Ярослав Чепурко каже, що не всі погорільці отримають нове житло та грошову компенсацію.

   Кореспонденти Суспільного побували в селі Магдин, де добудовують перший модульний будинок для потерпілих від лісової пожежі. За місяць будівельники виконали всі зовнішні роботи, нині виконують внутрішні, каже представниця Овруцької райдержадміністрації Наталія Жураховська:

  "Зараз ми стоїмо поряд із будинком, який зводять для погорільців. Таких будинків має бути ще 11. Будівельники виконали всі зовнішні роботи, зараз виконуватимуть внутрішні – обшивати гіпсокартоном і шпаклювати, Буде 3 кімнати та обладнаний санвузол".

  Такі модульні будинки збудують для 11 погорільців сіл Личмани та Магдин. Житель Магдина Григорій хату будує за компенсацію в розмірі 30 тисяч гривень:

  "На 29 тисяч я купив дощок, і ось таке нам вдалося збудувати, а решту робитиму за те, що відкладу із пенсії. Так і будуємо. Сам зараз із родиною проживаю у вагончику".

  Інший житель села Ігор вже завершив зовнішні роботи. Нині мурує грубу. Чоловік каже, що хоче встигнути до вересня, аби зимувати у хаті.

  Подружжя Тарасенків свою оселю відновлюють самотужки. Вони не отримають ні будинку, ні компенсації.

  "Я не можу отримати компенсації, бо згоріли документи, а я в силу своїх релігійних переконань не можу погодитися отримати електронні документи та біометричний паспорт, тому так", – каже Тетяна Тарасенко.

  Як розповів Суспільному голова Овруцької райдержадміністрації Ярослав Чепурко, гроші на закупівлю будинків направили на райдержадміністрацію і там зараз опрацьовують всі документи, щоб юридично правильно оформити закупівлі. Зі слів Ярослава Чепурка, у строки адміністрація вкладається.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework