Скрізь тирса, свіжого повітря не існує: як люди у Житомирській області потерпають від підприємства з переробки деревини. ВІДЕО

  Селяни Білокоровичів в Олевському районі Житомирської області третій рік поспіль не можуть спокійно ні дихати, ні спати. Підприємство з переробки деревини гуде цілодобово 5 днів на тиждень і псує повітря.

   За рік, відколи ТСН знімала цю історію, у людей на руках уже з'явилося рішення суду на їхню користь. Але виробництво не припинилось. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

  Наразі на воротах підприємства розмішено оголошення "Не працює", але постійний гул ні за яким парканом не сховаєш. Звідти і валить дим. Людські хати та підприємство розділяє лише дорога. Селяни кажуть, що також на підприємстві поміж іншого ще й з тирси роблять і пелети. А ночами взагалі людям немає життя.

  "Воно вночі щось коптить, як атомна електростанція. В хаті тирса, у колодязі тирса. Фільтри міняємо раз на місяць і вони забити тирсою", - каже місцевий житель.

  Вони з дружиною найбільше бояться за здоров'я маленької дочки і щодня фіксують сторонній вплив на якість їхнього життя.

  "Кожний ранок встаєш і ось така хмара суне. Коли жара 30 градусів, тут взагалі не можна дихати. Ходиш і вдихаєш оцю тирсу і дихати цим. Я не можу дитину таким травити. Свіжого повітря тут не існує. Постійно літає у повітрі оця пилюка", - розповідає чоловік.

  Городина теж уся у тирсі. Зовні на підвіконнях тирса. Вона і в хату лізе, хоча люди вікна взагалі не відчиняють.

  "Люди, які проїжджають тут повз, жахаються, кажуть: "Як ви тут живете?". Такий смог, задуха, сльози течуть", - каже місцевий житель.

  Раніше Держпродспоживслужба фіксувала перевищення шуму та вмісту пилу у повітрі, але на роботу підприємства це ніяк не вплинуло. За останній рік перевіряльники Держпродспоживслужби жодного разу туди не потрапили.

  "Вже на сьогодні є звернення від громадян, яке надійшло на "гарячу лінію". Також не допускають до перевірки. Останнє після надходження звернення ми ініціювали перед сільською радою створення комісії для розгляду обставин цього звернення. 22 червня була створена така комісія, однак і ту комісію не допустили. Вже нове підприємство і перевірка не відбулася", - повідомила начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Cвітлана Кончаківська.

  Рішення апеляційного суду про заборону роботи теж вийшло безсилим.

  "Рішення немає. Я просто кажу, що відкриваю і рішення не зареєстровані. Тобто суд був. Можна зайти і подивитися, що рішення немає. Згідно з законодавством у мене навмання є 7 днів. Як тільки я його отримаю, відразу ознайомлюся і виконаю", - каже власник підприємства Олег Андрющенко.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 20/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework