Маєток Карницьких та палац Грохольських-Терещенків: Чи є майбутнє в історії?

  Міністерство культури та інформаційної політики України планує законом прописати правила гри на ринку архітектурних пам’яток, щоб уникнути зловживань, оскільки більшість замків і палаців в Україні перебувають у жалюгідному стані. Тепер власників хочуть змусити дотримуватися охоронних зобов’язань та вкладати гроші у пам’ятку, а не свідомо її знищувати.

 

  Про це йдеться в сюжеті ТСН.

  У маєтку Грохольських-Терещенків (Житомирська область) власник - московська церква - поставив всюди хрести, а на закладені цеглою вікна - ікони. Церковники облаштували лише те, що під храмом, а решта приміщень валиться. Водночас громада звернулася до прокуратури, щоб з'ясувати можливість повернення маєтку у свою власність.

  Заступниця голови Червоненської ОТГ Олена Поліщук розповідає, що те, що на територію маєтку можуть зайти туристи - її особиста заслуга. Раніше хвіртка була на замку.

  Громада хоче отримати маєток для створення єдиного туристичного комплексу. Навіть знають, де знайти гроші на відновлення, але церква невблаганна. Просто мати тут храм - їм замало, передати палац громаді відмовляються. 

https://1plus1.video/tsn-19-30/2020/tsn-za-20200701-vlasnikiv-arhitekturnih-pamyatok-hochut-zmusiti-dotrimuvatisya-ohoronnih-zobovyazan

  Епоха розквіту маєтку Карницьких (Житомирська область) закінчилася ще сто років тому, але поки тут була школа, то були на місці і мармур, і кахлі, навіть подекуди оригінальні люстри. Остаточно занепав палац вже після його продажу.

  Голова села Рогачі Микола Нестеренко за п'ять років свого головування власника маєтку не бачив жодного разу і  взагалі дивується, як такі приміщення можна передавати без жодних зобов'язань. 

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 10/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework