"День без поліетилену" у Житомирі: покупцям пропонували паперові пакети замість пластикових

  У Житомирі другий рік поспіль проводять акцію "День без поліетилену", пропонуючи покупцям купувати замість поліетиленових пакетів паперові або екоторби, а замість одноразового пластикового посуду – дерев'яний.

   Про це Суспільному розповів директор житомирської "Агенції розвитку міста" Борис Пахолюк. За його словами, таку акцію разом з представниками бізнесу планують зробити щорічною:

  "Мета акції – привернути уваги жителів громади до проблеми з поліетиленом. Ми закликаємо людей бути свідомими та відповідальними в своєму споживанні, в повсякденному використанні пластикових пакетів і пропонуємо замінити їх на сумки багаторазового використання".

  Представниця торгового центру Лариса Тичибукіна каже, що покупцям пропонують відмовитися від поліетиленових пакетів, але для деяких продуктів альтернативи таким пакетам ще не придумали:

  "М’ясо – це дуже специфічний продукт, який потребує герметичної упаковки. На жаль, поки що у таких випадках ми використовуємо поліетиленові пакети, але шукаємо те, чим зможемо їх замінити".

  Житомирянин Дмитро Мировий розповів, що про акцію дізнався із соціальних мереж:

  "Я дізнався, що проходить така акція, і я її підтримую, тому що поліетилен шкодить нашому довкіллю, забруднює навколишнє середовище. На мою думку, це дуже гарна ідея".

  Дмитро Мировий каже, що такі акції потрібно проводити частіше, ніж один раз на рік.

 

Авторка: Марина Чирко

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework