Врятованих від насилля ведмедів стає складно тримати в притулку на Житомирщині

  Ведмежий притулок, який розташований у селі Березівка під Житомиром, планує переїжджати на Київщину. Перевозити ведмедів мають через фінансові труднощі притулку і просять допомоги у небайдужих.

  Про причини переїзду та про допомогу, якої потребуватиме притулок на новому місці – читайте в матеріалі 24 каналу.

   Зараз у притулку 4 ведмеді: Чада, Люба, Синочок та Михасик. У кожного є власний вольєр з барлогою та водоймою для купання. У спеку більшість часу тварини проводять саме у воді. Троє з них до потрапляння у притулок перебували у цирках, а ще один ведмідь утримувався у готельному комплексі.

  "Михасик жив у кліточці повністю металевій – півтора на два метри. Він жив без трави і без води. Синочок і Любочка також жили в невеличкій кліточці. Всі ведмеді, які у нас присутні, зазнали в тій чи іншій формі пошкоджень – або фізичних, або моральних", – розповів завідувач притулку "Біла скеля" Олександр Леонов.

  Карантин дався взнаки: зоозахисники не мають коштів на оренду і харчі

  Вже незабаром притулок переїде з-під Житомира. Через тримісячний карантин зоозахисники не в змозі сплачувати оренду за земельну ділянку та не мають можливості купувати харчі для тварин. Перевезти ведмедів планують на Київщину – там готові виділити безкоштовну земельну ділянку та навіть допомагати з кормом для тварин. Справа залишається лише за облаштуванням вольєрів.

  Ми просимо небайдужих людей, щоб допомогли побудувати нам там вольєри і допомогли з переїздом, тому що у нас зараз фінансові труднощі. Просимо – хто чим може нам допомогли. Можливо буде потрібна волонтерська праця на місці будівництва", – зазначив завідувач притулку "Біла скеля" Олександр Леонов.

  Переїзд на Київщину планують наприкінці літа. Окрім того, у "Білій скелі" вже чекають на поповнення – після відповідного рішення суду, заберуть до себе гімалайського ведмедя з Донеччини.



 

Последнее изменение Среда, 01/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework