Житомирський військовий комісар пояснив, чи забиратимуть в армію замість магістратури

  У 2020 році через карантин весняний призов до лав Збройних сил України перенесли з квітня-червня на травень-липень, також змістилися й строки вступу та завершення навчання у вишах.

   Студенти, які закінчують бакалаврат і мають вступати на магістратуру, на кілька місяців втрачають статус студента і їх можуть призвати до армії. Чи варто через це хвилюватися та що потрібно робити у коментарі Житомир.info пояснив житомирський військовий комісар Олександр Варивода.

  «Будь-який призовник, який закінчив четвертий курс і бажає продовжувати далі навчання, має прийти у військкомат і написати заяву на ім’я голови призовної комісії про надання відстрочки у зв’язку із навчанням. Також він має надати відповідну довідку з навчального закладу, що дійсно подав документи на зарахування до магістратури», - сказав військком.

  Він наголосив, що з призовниками проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг військової служби – строкової та служби за контрактом.

  «Є хлопці, які отримавши ступінь бакалавра далі не продовжують навчання, а йдуть в армію. А ті, хто пише заяву про надання відстрочки та надає довідку з навчального закладу про продовження навчання в магістратурі, отримують печатку в обхідному листі й повістку приблизно на 20 вересня. Тобто, якщо хлопець поступить в магістратуру, то принесе довідку про те, що навчається, а якщо не поступить, то попадає в осінній призов», - зазначив Олександр Варивода.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework