У Житомирі судового розпорядника спіймали на хабарі в 750 доларів США

  24 червня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, затримано під час одержання неправомірної вигоди на суму 750 доларів США судового розпорядника одного з районних судів області.

  За даними слідства, посадовець вимагав та одержав 750 доларів США від жителя Житомира. За таку суму судовий розпорядник пообіцяв чоловікові, що допоможе йому уникнути адміністративного покарання, «домовившись» із суддею, який розглядав складений на нього адміністративний протокол за водіння автомобіля у нетверезому стані.

  Неправомірну вигоду на суму 750 доларів США, яку посадовець одержав неподалік приміщення суду, вилучено.

  Судового розпорядника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

  Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу.

  Оперативні заходи із викриття та затримання особи проводилися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління ТУ ДБР у місті Хмельницькому за оперативного супроводу співробітників УСБУ в області.

  Досудове розслідування проводить ТУ ДБР у місті Хмельницькому.

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework