Наприкінці вересня в Житомирі почнуть працювати поліцейські офіцери громади

  У Житомирі з кінця вересня розпочнуть працювати поліцейські офіцери громади, які замінять дільничних. Відбір на цю посаду пройшли 16 із 46 кандидатів. В обласному управлінні Нацполіції планують оголошувати конкурс, щоб добрати ще 4 людини.

 

  Про це Суспільному розповів старший інспектор з особливих доручень обласного управління превентивної діяльності Ігор Поставенський. За його словами, проєкт поліцейський офіцер громади – це частина реформи поліції. Головна відмінність поліцейського офіцера від дільничного в тому, що більшість свого робочого часу він приділятиме жителям району, в якому працюватиме і проживатиме:

  "Стати поліцейськими офіцерами громади захотіло 46 кандидатів. Усі вони подали свої анкети. Потім вони проходили тестування на загальні знання, логіку і психологічні тести. Після цього на цю роботу в Житомирську міську об'єднану територіальну громаду відібрали 16 чоловік. Але ми маємо набрати 20 офіцерів, тому будемо оголошувати додатковий конкурс".

  Ігор Поставенський каже, що в подальшому кількість офіцерів громади в Житомирі планують збільшити до сорока.

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що з міського бюджету на цей проєкт було виділено 5 мільйонів гривень:

  "Це невеликі гроші для бюджету, щоб на вулицях міста було спокійно. Думаю, наприкінці вересня вони вже точно працюватимуть на вулицях Житомира. Наше місто стало першим в Україні, яке втілює такий проєкт. На першому етапі місто закуповує для офіцерів громади 10 автомобілів, а Нацполіція виділяє для нас 20 штатних одиниць. Офіцер громади в собі поєднує патрульного поліцейського, дільничного, навіть рятувальника, якщо це потрібно. Їхня головна задача – забезпечувати безпеку району. У них для цього є всі повноваження".

  Житомирянин Микола Палей пройшов конкурсний відбір на посаду офіцера громади. До цього він 7 років працював дільничним:

  "Якщо подивитися, як працює дільничний офіцер поліції, то тривалий час він виконує не тільки свої обов'язки, а й обов'язки усієї поліції, тобто допомагає слідчим та різним підрозділам. У дільничного багато паперової роботи, яка не дає йому змоги навіть вийти з того приміщення, де він знаходиться. Офіцер громади буде наділений новими повноваженнями, матиме свій автомобіль і планшет. Це дозволить чітко реагувати на правопорушення і допомагати громадянам у вирішенні питання на місці".

  Житомирянин Микола Палей додає, що головне завдання офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з жителями громади та щоденно забезпечувати порядок на своїй території.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework