В Коростені за загадкових обставин помер дідусь із підозрою на коронавірус

  70-річного дідуся госпіталізували із підозрою на коронавірус, але коли рідні прийшли його провідати - виявилось, що в лікарні його немає.

   Згодом його знайшли мертвим за корпусом пологового будинку, - зазначає korosten.today

  Про це повідомила онучка померлого дідуся Наталія Гонгало на власній сторінці у Фейсбук:

  "Сьогодні в нашій сім’ї сталося непоправне...при дуже загадкових обставинах помер наш дідусь, тато і просто хороша ЛЮДИНА! Таке, на жаль, може статися з кожним, тому дуже просимо не бути байдужими.

  Сталося непоправне в м.Коростень (Житомирська обл.)

  Вчора (26.06.2020) нашого дідуся забрала швидка допомога з підозрою на COVID-19. Хочемо також зазначити, що швидку допомогу нам вдалося викликати лише з 8 чи 9 спроби, адже усі бригади, і у тому числі сімейний лікар, в прямому сенсі слова «відфутболювали» нас один на одного, мовляв в їх компетенцію це не входить...

  О 23:57 (26.06.2020) ми зателефонували у відділення і нам було повідомлено, що наш дідусь перебуває у стані середньої тяжкості, у нього діагностовано лівосторонню пневмонію і є пряма ймовірність підтвердження коронавірусної інфекції. Крім цього лікар повідомив, що у зв’язку з таким станом наш дідусь буде перебувати 2 доби під кисневою маскою.

  Сьогодні вранці о 07:20 (27.06.2020) бабуся зателефонувала до дідуся, але він не відповідав на дзвінки (ми подумали, що він просто перебуває під кисневою маскою і тому не може відповісти). Після цього ми вирішили зателефонувати о 07:23 до лікарні аби з’ясувати його стан. Нам повідомили, що його стан досить важкий, тому йому надалі необхідно перебувати під кисневою маскою, ПЛР тести ще не готові, приходити до нього не потрібно, адже у лікарні все необхідне є, він перебуває у палаті під наглядом лікарів. Незважаючи на те, що нас запевнили, що все дійсно так і попросили зайвий раз лікарів не турбувати, адже пацієнтів багато, наше сердце було не на місці і ми вирішили навідати дідуся, але перед цим об 11:30 зателефонували у відділення аби запитати чи можливо дідусю необхідні якісь медикаменти.

  Те, що ми почули просто шокувало нас ... В надзвичайно хамовитій формі нам криком сказали, щоб ми приходили і забирали речі свого дідуся, так як він 2 години тому самовільно покинув відділення і взагалі, його, за вказівкою начмеда, вже виписали.

  Пройшло 2 години, а нам НІХТО не повідомив, що надзвичайно хвора людина пішла з відділення, до того ж у невідомому напрямку... Працівники лікарні не повідомили ні близьких, ні поліцію про зникнення людини з можливим захворюванням COVID-19!

  Нами відразу ж було повідомлено про цю подію в поліцію, яка протягом дня допомагала нам в пошуках дідуся ( проте безрезультатно). З боку лікарні НІ ОДИН працівник не робив спроб щодо допомоги в пошуку зниклої людини. До того ж, медичні працівники не давали поліції доступу до камер відеоспостереження, які знаходяться на території лікарні. Коли поліцейський зателефонував до головного лікаря Центральної міської Коростенської лікарні (Ходаківського Миколи Миколайовича) і повідомив про ЧП, що сталася на території лікарні, і про намір родичів викликати журналістів ТСН - відповідь була шокуюча, далі пряма мова: «мені похєру на це, от такий то у мене хєровий персонал».

  Але, попри те, до лікарні приїхала завідуюча зміни з усім персоналом, що працював з нашим дідусем 26.06

  Оскільки дідуся шукали з 12:00 до 16:00 безрезультатно, поліція ( за нашим активним втручанням) запропонувала нам залучити кінолога. Кінолог з собакою обійшов усю територію лікарні, проте пошук не дав жодного результату.

  Але, далі було щось дуже дивне. Коли бригада, що була на зміні 26.06 побачила собаку і те, що до лікарні почали з’їзжатися родичі, жіночки, які були в цій бригаді, почали активно «шушукатися» і пішли (наче випадково, але досить цілеспрямовано) за корпус пологового будинку і буквально через 2 хвилини почали кликати нас, родичів, мовляв там лежить якийсь чоловік, далі пряма мова: «Дівчата, йдіть но подивіться, похоже на вашого?»

  Хоча, кожна з них бачила його і в чому він був одягнений... з надією ми підійшли до дідуся, але було вже занадто пізно...

  Почувши про місцезнаходження нашого дідуся, кінолог був у шоці, адже собака вела на те місце і воно було оглянуте...

  Очевидці бачили нашого дідуся на території лікарні (коли ,за словами, санітарок він самовільно покинув територію) і начебто охоронець запитав його про те, чому він тут ходить, а дідусь відповів, що санітарка вигнала його з палати, адже має прибрати і провітрити палату (у людини, яка має підозру на коронавірус і має ле-жа-ти!) ...

  Цікаво те, що зміна, яка сьогодні заступила, в очі не бачила нашого дідуся (за їх словами), але швидко склала його особисті речі, виписала, помила наново палату та відхрещувалася від відповідальності...

  Ось так, ми вчора завезли нашого дідуся до лікарів, аби його врятувати, а сьогодні його ВБИЛИ на території лікарні...

  Допоможіть надати розголосу цій ситуації! Аби головний лікар і начмед понесли відповідальність за службову недбалість, як свою так і своїх працівників, аби в подальшому вберегти Ваші родини від тої біди, що спіткала нас ...

  Можливо хтось знає як можна залучити до розтину незалежного судового експерта, аби лікарям центральної лікарні не вдалося приховати свій злочин!", - повідомила Наталія Гонгало

  Випадок смерті пацієнта з підозрою на Ковід-19 на території міської лікарні підтвердив начальник відділу охорони здоров'я виконкому Коростенської міської ради Микола Заєць.

  "На превеликий жаль, вчора мав місце випадок смерті пацієнта з підозрою на Ковід-19 на території лікарні. Перш за все висловлюю слова співчуття рідним. По даній ситуації проводиться службове розслідування, по результатах - проінформуємо", - написав на власній сторінці у Фейсбук Микола Заєць.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework