У житомирського атовця, який виготовляє іграшки з дерева, невідомі викрали робочі інструменти

  У житомирського атовця Юрія Лисака, який виготовляє сувеніри та іграшки з дерева, 16 і 19 червня невідомі вкрали робочі інструменти з підвалу його будинку. За фактом викрадення інструментів поліція відкрила дві кримінальні справи.

 

  Майстерня, де 49-річний Юрій Лисак виготовляє дерев’яні іграшки та сувеніри, облаштована у підвалі його будинку. Власну справу чоловік розпочав після 5-річної служби у Збройних силах України на сході нашої держави. Все зроблене власними руками дарує дітям, - розповідає suspilne.media.

  Музичні шкатулки, будиночки-світильники, підставки, годинники, ключниці – ці вироби неможливо виготовити без інструменту, який викрали, каже Юрій Лисак:

  "На цьому столі стояла торцювальна пила, на верстаку лежав увесь електроінструмент. Зверху на стіні висіло багато інструменту. Його також викрали. Ручний інструмент, рубцини, плоскогубці. Ще певний матеріал. Все це забрали із собою".

У житомирського атовця, який виготовляє іграшки з дерева, невідомі викрали робочі інструменти

  Зі слів Юрія, грабували двічі з різницею у кілька днів:

  "Я 15 червня працював – доробляв годинник. Прийшов 16 червня ввечері, щоб закінчити годинник, і побачив виламані двері. Їх розламали навпіл. О 16 годині я викликав поліцію. Вони приїхали, все зробили. Тоді ж я поставив вже інші двері. Прийшов 19 червня, бо планував доробити ще деякі речі, бачу – нові двері знову виламані з коренем. Того разу зникла торцювальна пила. Я знову викликав поліцію. Вони приїхали з собакою. З'ясували, що до підвалу злодії залазили з іншого боку будинку, через віконний отвір. Я надав оперативникам паспорти всіх викрадених електроінструментів. Дві кримінальні справи заведено. Поліція обіцяла допомогти. Звісно, хотілось би, щоб людина, яка викрала інструменти, просто мовчки принесла і поклала їх на місце. Тоді я напевно забув би про це все. Шкода, що хтось поміняє на пляшку або дозу мій робочий інструмент, який дає можливість мені, як інваліду війни, виготовляти певні речі і відволікатися від всього, в тому числі, і від тяжких спогадів. Бо повірте мені: хто був там, тому важко повернутися сюди. Особливо, коли тривалий час 24 години на добу тримаєш в руках автомат. Повернутися після такого до звичайного життя дуже важко".

У житомирського атовця, який виготовляє іграшки з дерева, викрали робочі інструменти

  Юрій Лисак – юрист за освітою, в зоні АТО воював 5 років. Каже, що після повернення з війни на сході України виготовлення іграшок та сувенірів з дерева стало для нього не просто хобі, а свого роду трудотерапією:

  "У будь-якому випадку я буду продовжувати це робити. Навіть незважаючи на те, що в мене викрали інструменти. Мені це подобається і подобається тим людям, яким я це дарую. Тому навряд чи я припиню цю роботу. Надто, зважаючи на те, що ми з психологом домовилися допомагати у цьому напрямку іншим атовцям – щоб вони просто робили якісь речі, які дають натхнення, сенс життю і можливість повноцінно спілкуватися з людьми".

У житомирського атовця, який виготовляє іграшки з дерева, викрали робочі інструменти

  Речниця обласного управління поліції Алла Ващенко в коментарі Суспільному сказала, що наразі за фактом крадіжки інструментів відкрито два кримінальні провадження. Ведеться слідство.

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework