47 проєктів зібрали у Вчорайшенській ОТГ для реалізації в стратегії розвитку громади

  Мешканці Вчорайшенської громади подали на розгляд робочої групи з розробки стратегії розвитку 47 проєктів на суму в декілька десятків мільйонів гривень. Сьогодні Робоча група зібралась на четверте засідання для того аби обрати проєкти для реалізації в перші три роки.

  «Ідей багато, але ми маємо відібрати найбільш прогресивні та перспективні. Ресурс у громади обмежений, тому пріоритет має бути на економічному ефекті, який ці проєкти справлятимуть на громаду», - наголошує Олександр Черешнюк, голова Вчорайшенської сільської ради.

  Робоча група визначила дві стратегічні цілі – це підвищення конкурентоспроможності та покращення якості життя населення громади. Стратегічні цілі мають 11 операційних цілей, які мають 30 завдань. І вже під ці завдання відбувався збір проєктів.

  Значна частина проєктів стосується розвитку інфраструктури. Зокрема, будівництва садочків, доріг, модернізації клубів, створення центру дозвілля, а також, створення умов для створення нових закладів обслуговування (відділень Нової пошти, інтернет-зв’язку, АЗС, зернових елеваторів).

  Значну увагу у розробці проєктів приділили питанням розвитку підприємництва. У стратегію пропонують включити проєкти, які передбачають створення переліку вільних земельних ділянок, водних об’єктів та приміщень. В пріоритетах також, популяризація кооперативного руху та розвиток туристичної інфраструктури.

  «Велика кількість проєктів свідчить про цікавість до процесу розробки стратегії у мешканців. Сьогодні ми маємо обрати які саме проєкти та на які суми ми маємо внести в трирічний план реалізації стратегії», - розповідає Сергій Яцик, радник із регіонального розвитку Житомирського офісу Програми «U-LEAD з Європою».

  Повний перелік проєктів та вся стратегія буде оприлюднена найближчим часом, коли відбудуться громадські слухання та депутати громади затвердять цей програмний документ

  Нагадаємо, що Вчорайшенська ОТГ завершує процес розробки стратегії розвитку до 2027 року. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» робоча група вже розробила соціально-економічний аналіз громади, провела опитування мешканців і бізнесу, напрацювала стратегічне бачення розвитку територій та зібрала проєкти для впровадження в рамках стратегії.

  Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework