20 проєктів на 11 мільйонів гривень зібрали в Гришковецькій ОТГ для реалізації в стратегії розвитку громади

  Жителі Гришковецької громади подали на розгляд робочої групи з розробки стратегії розвитку 20 проєктів на суму 11 мільйонів 434 тисячі гривень. Робоча група зібралась на четверте засідання для того аби обрати проєкти для реалізації в перші три роки.

  «В умовах карантину та дефіциту часу робоча група гарно відпрацювала із громадою. 20 проєктів ми детально проговорили та визначили які із них варто внести до стратегії. До прикладу, інфраструктурні проєкти ремонти доріг, формування нової політики поводження зі сміттям, увійшли до стратегії», - розповідає Сергій Яцик, радник із регіонального розвитку Житомирського офісу Програми «U-LEAD з Європою».

  Робоча група визначила дві стратегічні цілі – це підвищення конкурентоспроможності та покращення якості життя населення громади. Стратегічні цілі мають 7 операційних цілей, які мають 31 завдання. І вже під ці завдання були відібрані проєкти.

  Зокрема, пропонується за три роки розробити генеральні плани всіх населених пунктів громади, розробити схему планування ОТГ, популяризувати кооперативний рух, розбудувати мережу зупинок громадського транспорту.

  Також було відібрано проєкти розвитку туристичних локацій, зокрема розбудову туристичної інфраструктури в селі Солотвин та створити музею Міхала Чайковського в селі Рея.

  Повний перелік проєктів та вся стратегія буде оприлюднена найближчим часом, коли відбудуться громадські слухання та депутати громади затвердять цей програмний документ

  «Сьогодні ми вже бачимо, що важливою є не тільки сама стратегія, а й сам процес її розробки, адже ми за ці місяці детально проговорили всі сильні та слабкі сторони громади та проговорили наші переваги. Наразі я бачу, що подані проєкти дуже різноманітні та амбітні», - наголошує Ірена Лісова, голова Гришковецької селищної ради.

  Нагадаємо, що Гришковецька ОТГ завершує процес розробки стратегії розвитку до 2027 року. За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» робоча група вже розробила соціально-економічний аналіз громади, провела опитування мешканців і бізнесу, напрацювала стратегічне бачення розвитку територій та зібрала проєкти для впровадження в рамках стратегії.

  Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 22/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework