У Житомирі волонтери впродовж року знайшли господарів для 400 безпритульних тварин

  У Житомирі громадська організація "ЗооДозор" протягом останнього року знайшла господарів для 400 безпритульних тварин. Перед тим, як прилаштувати тварину, волонтери її вакцинують, проліковують та стерилізують.

  Волонтерка Тетяна Бондаренко розповіла Суспільному, що впродовж карантину їй вдалося знайти господарів для 12 безпритульних тварин.

  За її словами, всіх тварин, яких віддають новим власникам, перед тим вакцинують, проліковують та стерилізують. Таким чином волонтери борються з поширенням сказу та зменшують кількість безпритульних котів і собак на вулицях міста.

У Житомирі волонтери впродовж року знайшли господарів для 400 безпритульних тварин

  Жінка рятує бродячих тварин вже 10 років. Дві собаки волонтерка зараз тримає у себе та доглядає за ними, поки не знайде їм нових власників. У дворі волонтерки бігає ще чотири собаки і кішка, яких жінка вирішила лишити собі:

  "Це ось Сніжинка, вона була нещасна, її били. Ніхто не хотів її брати до себе, бо вона не йде до людей. Тому я вирішила залишити її собі".

  Годувати тварин допомагають житомиряни. Тетяна Бондаренко розповідає, що під час карантину у соціальних мережах просила людей допомогти купити сухий корм для цих тварин:

  "Житомиряни для таких акцій приносять мішки навіть по 10, 15, 20 кілограмів корму".

У Житомирі волонтери впродовж року знайшли господарів для 400 безпритульних тварин

  Годувати тварин допомагають і діти. Школярка Катерина Овчарук каже, що власноруч виготовляє браслети та значки, а потім обмінює їх на сухий корм:

  "У мене виникла ідея допомагати тваринам, тому ми вирішили зробити цей проєкт. Ми плели браслети своїми руками, потім почали робити значки. Також ми створили блог, у якому пишемо листи, де розповідаємо, як правильно потрібно себе поводити з безхатніми тваринами, щоб вони не зашкодили людям".

  Катерина каже, що подібні акції проводила більше 10 разів. Мама дівчини Марія Овчарук розповіла, що контролює процес, допомагає порадами та повністю підтримує доньку:

  "Я побачила, що моя дитина чуйна. Я побачила в цьому прояв справжнього милосердя. Думаю, що вона і в майбутньому буде робити такі добрі вчинки, якщо в ній є таке бажання допомагати".

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Камера: Олександр Данилюк, Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework