У Житомирі на восьми вулицях хочуть звузити ліву смугу для руху автомобілів до 2,75 м

  У Житомирі збираються запровадити заходи, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху та вдосконалення дорожніх умов на вулицях міст: на деяких вулицях обмежать швидкість до 50 км/год, а на восьми – звузять ліву смугу руху.

 

  Відповідний проєкт рішення виконкому 16 червня оприлюднили на сайті міської ради, розповідає zhitomir.info.

  «В умовах щільної історичної та/або існуючої забудови на усій території міста для вулиць, де не здійснено реконструкції та ширина проїжджої частини яких не перевищує 18 м, прийняти максимальну розрахункову швидкість руху 50 км/год незалежно від категорії вулиці. Для таких вулиць: затвердити стандартну ширину смуг для руху автомобілів 3,0 м; де наявні 2 смуги в одному напрямі та, зокрема, здійснено ремонт дорожнього покриття, затвердити ширину лівої смуги для руху автомобілів 2,75 м, згідно з переліком, що додається», - йдеться у проєкті рішення.

  Зазначається, що нововведення не застосовуються на ділянках вулиць, де необхідне розширення смуг на горизонтальних кривих радіусом менше 750 м у відповідності до ДБН.

  Управління транспорту і зв’язку міської ради хочуть зобов’язати:

контролювати застосування норм даного рішення балансоутримувачем при нанесенні дорожньої розмітки під час проведення поточного утримання доріг;

привести існуючі та провести розробку нових паспортів, схем організації дорожнього руху на вулицях міста у відповідності до даного рішення;

проінформувати членів міської комісії з безпеки дорожнього руху, Управління патрульної поліції в Житомирській області, Житомирську обласну державну адміністрацію про норми даного рішення.

  У разі прийняття рішення управління капітального будівництва має застосовувати визначені норми при проєктуванні капітального ремонту та будівництва вулиць.

Додаток до проєкту рішення міськвиконкому

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework