Конкурента Шкіля і білорусів викинули з тендерів на 600 мільйонів

  Тендерна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Житомирській області відхилити рішення щодо допущення ПП «Автомагістраль» до трьох торгів загальною очікуваною вартістю 603,99 мільйонів гривень.

   Про це повідомляється у системі «Прозоро», передає nashigroshi.org.

  Позмагатись за поточний середній ремонт трьох ділянок автодороги державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів -Подільський прийшли чотири компанії: «СУНП «Автострада», «Ростдорстрой», «ДСТ № 4 г.Брест» та ПП «Автомагістраль». В ході розгляду тендерних пропозицій САД у Житомирській області відхилив лише одного учасника – компанію «Ростдорстрой», всі інші були допущені до аукціону.

  Після оприлюднення замовником протоколу розгляду пропозицій в системі електронних закупівель, «Автострада» та державне білоруське підприємство «ДСТ № 4 г.Брест» подали скарги на допущення «Автомагістралі» до тендерів. У скарзі компанії зазначили, що замовник допустив компанію до торгів всупереч порушенням вимог тендерної документації. Зокрема, замовник вимагав від учасника надати гарантійний лист про те, що під час виконання робіт вимірювальна лабораторія буде виконувати контроль якості будівельних матеріалів, які необхідні для виконання робіт. Натомість у тендерній пропозиції ПП «Автомагістраль» такий лист відсутній. Крім того, «Автострада» зазначила, що у довідці про наявність вимірювальної лабораторії не вказано перелік спроможності виконання послуг, що є предметом закупівлі.

  Також пропозиція учасника мала містити транспортну схему, де мала б бути вказана довжина відрізку маршруту за яким буде здійснюватись перевезення асфальтобетонної суміші. Натомість, на думку скаржника, учасник не зазначив конкретний кілометраж, який буде проїжджати суміш від заводу до місця робіт.

  «ДСТ № 4 г.Брест» у скарзі зазначала, що у складі тендерної пропозиції «Автомагістралі» відсутній інженер з якості, або інша особа, яка має контролювати якість ремонтно-будівельних робіт, а також не дотримана вимога щодо кількості дорожніх робітників. Згідно з тендерною документацією їх має бути не менше 40, натомість у довідці ПП «Автомагістраль» зазначено про наявність 34 дорожніх робітників, що не відповідає умовам документації в цій частині.

  В результаті, тендерна колегія АМКУ у двох тендерах задовольнила скарги компанії «Автострада», і в одному «ДСТ № 4 г.Брест», чим зобов’язала житомирський автодор відхилити з усіх трьох торгів пропозицію ПП «Автомагістраль».

  Нагадаємо, «СУНП «Автострада»« та «ДСТ № 4 г.Брест» подали скарги на допущення приватного підприємства «Автомагістраль» до цих торгів після того, остання виграла у них тендер на ремонт житомирської траси з 30% економією.

  На ці тендер «Автострада» подала  документи занедбаного асфальтобетонного заводу, який атестував укравтодорівський «ДерждорНДІ» (детальніше про це Наші Гроші писали тут).

  Вінницьким підприємством ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада»« володіє Максим Шкіль – екс-помічник нардепа «Партії регіонів» Миколи Дем’янка.

  Засновником і директором «Автомагістралі» є Микола Скоростецький, котрий у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework