×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Два шляхи відродження аеропорту «Житомир» - концесія або державно-приватне партнерство

  Аеропорт «Житомир» - це цікавий проєкт для інвестицій і його можна реалізувати шляхом концесії або державно-приватного партнерства.

   Про це в інтерв’ю Житомир.info розповів керівник установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» Артем Сачук.

  «Аеропорт «Житомир» - це дійсно цікавий як об’єкт для інвестування і є інвестори, які готові туди вкладати кошти. Зараз питання в юридичному механізмі як це зробити, тому що сама посадкова смуга на третину належить міста, а на 2/3 нею розпоряджається облдержадміністрація. Те, що депутати міської ради прийняли рішення надати дозвіл на прийняття злітної смуги у комунальну власність, ще не означає, що це рішення вже реалізоване і легалізоване. У нас зараз нормальний діалог з власником аеропорту «ЯнЕйр» і ми ведемо перемовини з австралійською компанією «Атлас інвестментс», які готові надати їм кредит під розбудову аеропорту, але є питання в банківській або державній гарантії. А державна гарантія можлива лише за умови участі держави в цьому проєкті. Тому це може бути або державно-приватне партнерство, або концесія, але тут треба, що сам власник визначився, який відсоток він хоче лишити собі, а який відсоток він готовий віддати державі. Вирішення питання аеропорту залежить, в першу чергу, від волі власників і їхнього бачення», - сказав Артем Сачук.

  Він також зауважив, що законам про державно-приватне партнерство та про концесію лише по пів року й ще не всі підзаконні акти прийняті.

Зазначимо, що 10 жовтня 2019 року шість нардепів-мажоритарників від Житомирської області направили звернення міністру інфраструктури Владиславу Криклію щодо житомирського аеропорту й отримали відповідь: у разі внесення поправки до законопроєкту про державний бюджет на 2020 рік щодо виділення коштів на реконструкцію аеродромного комплексу аеропорту «Житомир», Мінінфраструктури підтримає таку ініціативу. Наприкінці жовтня нардепи просили передбачити в держбюджеті-2020 кошти для житомирського аеропорту, але в Мінфіні відповіли, що до проєкту держбюджету на 2020 рік пропозиції щодо потреби у видатках для фінансування зазначеного об'єкта Міністерством інфраструктури не надавались, більш того – аеропорт «Житомир» навіть не включений до Державної програми розвитку аеропортів. А в Мінрегіоні порадили вирішувати питання «за рахунок коштів державного бюджету в межах призначень для регіону, а також інших джерел відповідно до законодавства» та нагадали про Державний фонд регіонального розвитку.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework