На Житомирщині понад 2000 їх найманих працівників вже отримали допомогу по частковому безробіттю

  Роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва (а з 29 травняі фізичним особам-підприємцям без найманої праці), які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, надається допомога по частковому безробіттю. На цю програму Кабінет Міністрів України виділив 4,7 млрд грн, з них 20 млн. грн. -  для сфери бізнесу Житомирщини.

  Кошти передбачені для виплати частини заробітної плати найманим працівникам за час вимушеної зупинки діяльності підприємства чи скорочення робочого часу.

  «Програма почала діяти з 28 квітня. Станом на 3 червня 2020 року 255 суб’єктів підприємництва Житомирщини подали до центрів зайнятості та районних філій пакети документів для отримання такої допомоги і 238 прийнятих нами рішень - позитивні. Відповідно до цих рішень часткову компенсацію втраченого у зв’язку з карантином заробітку отримають 2929 жителів Житомирської області. Кошти на цю програму надходять досить оперативно. Відповідно до укладених договорів 185 підприємств та 2032 їх наймані працівники упродовж травня вже отримали цю допомогу на загальну суму близько 4,7 млн. грн. – поінформувала директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна.

  Вона звернула увагу, що 29 травня набули чинності зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків в період карантину, за яким передбачаються такі основні новації:

  • допомога по безробіттю може також виплачуватися фізичній особі-підприємцю, що не має найманих працівників за умови, що вона є застрахованою особою;
  • строк звернення за отриманням допомоги по частковому безробіттю збільшено з 30 до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності;
  • звільнення від оподаткування суми отриманої допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

  Фахівці служби вважають, що внесені зміни збільшать число підприємств і підприємців, які зможуть скористатись підтримкою держави для збереження робочих місць.

  Нагадаємо, що Порядок надання фінансової допомоги по частковому безробіттю на період карантину встановлений Кабінетом Міністрів України (Постанова КМУ від 22.04.2020 №306) з метою збереження робочих місць у сфері малого і середнього бізнесу в період і після завершення дії обмежувальних заходів.

  Розмір виплат встановлюється за кожну годину скорочення робочого часу із розрахунку двох третин тарифної ставки/окладу, але він не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати – 4723 грн.

  Допомога надається на строк зупинення (скорочення) діяльності компанії, а також протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 08/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework