Судитимуть організовану злочинну групу, яку обвинувачують у замаху на вбивство працівника поліції та збройних розбійних нападах

  Прокуратура Житомирської області здійснюватиме публічне обвинувачення у справі за фактом скоєння організованою злочинною групою розбійних нападів у Київській області. 

  4 червня 2020 року, затверджений обвинувальний акт стосовно чотирьох фігурантів справи скеровано для розгляду до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

  Зокрема, організатору інкримінують злочини за ч. 4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України (розбій з проникненням у житло, вчинений організованою групою, незаконне поводження зі зброєю). Інших трьох учасників обвинувачують у скоєнні злочинів за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263, крім цього, одного з них ще й за ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу) КК України.

  Як нещодавно повідомлялося, раніше судимий житель міста Києва, з метою  протиправного заволодіння майном та грошовими коштами заможних громадян, організував та очолив стійку групу осіб, залучивши трьох знайомих киян.

  Під час одного з розбійних нападів на приватний будинок у Києво-Святошинському районі, у грудні 2019 року, правоохоронці затримали злочинну групу, вилучивши арсенал вогнепальної зброї і боєприпаси до неї, спецзасіб для злому помешкань та автомобілі BMW і Volkswagen Toureg, які вони використовували для скоєння злочинів. У ході затримання зловмисники чинили опір, застосовуючи вогнепальну зброю.

  Також організатора групи обвинувачують у скоєнні з іншими спільниками (жовтень 2017- лютий 2019рр) трьох розбійних нападів у Житомирі та селі Зарічани Житомирського району. Крім помешкань, фігуранти справи вчиняли розбійні напади на ювелірну майстерню та офіс приватного підприємця.

  Наразі усі четверо осіб перебувають під вартою. З метою відшкодування спричинених збитків та забезпечення подальшої конфіскації, на автомобілі накладено арешт.

  Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.

  Довідково: санкція суворішої, ст. 348 КК України передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework