Мер Житомира розповів про поставку нових тролейбусів та прокоментував рішення про повернення приміських маршрутів до обласної мережі

  Шість нових тролейбусів прибудуть до Житомира наприкінці червня. Наразі вони знаходяться на заводі у Луцьку та вже дочекалися комплектуючих з Європи.

   Про це 3 червня на брифінгу розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, - повідомляє zhitomir.info.

  «З тролейбусами ситуація наступна: перша партія - 6 тролейбусів знаходяться на підприємстві у Луцьку. Це підприємство заводу «Белкоммунмаш». Річ у тім, що з Білорусі є мито на тролейбуси 15% і для того, аби зробити фактично цей тролейбус українським, білоруси привозять корпуси і тут доукомплектовують. Це значне заощадження на тролейбуси. Зараз перша партія знаходиться в Луцьку, на наступному тижні ми туди поїдемо для того, аби подивитися, як вони збираються. Щодо затримки з мостами компанії «ZF» (Німеччина) і комплектуючими з Італії, вони вже все отримали. Планується до 20-25 червня, що перша партія вже приїде до Житомира. Потім кожен місяць по 10 тролейбусів місто буде отримувати згідно з графіком», - розповів міський голова Сергій Сухомлин.

 Також мер Житомира прокоментував рішення щодо повернення приміських маршруток до обласної автобусної мережі. За його словами, наразі тривають перемовини з голою Житомирської ОДА Віталієм Бунечком.

  «Область зараз хоче забрати всі приміські маршрути, знову, як це було кілька років тому. У мене була зустріч з головою обласної адміністрації Віталієм Івановичем, він пообіцяв розібратися з цим питанням. Тут проблема навіть не у тому, що хтось бажає проводити конкурс, чи не проводить. Завдяки оптимізації маршрутної мережі ми змогли скоротити кількість автобусів, які пересуваються містом - це зменшення екологічного та транспортного навантаження на місто. Другий момент, житомирські маршрутки вже працюють з валідаторами, вони навчилися з ними працювати. Спочатку був супротив, наразі ситуація більш-менш нормальна, кожен може розрахуватися безготівково, проїхати дешевше. Приміські на це не підуть і буде зайва конкуренція між перевізниками. Багато треба попрацювати над цим рішенням, не думаю, що житомирські перевізники зацікавленні у цьому рішенні. Можливо є якась компанія, яка хоче зайти на цей ринок. Це не погано, але треба робити це зважено», - сказав Сергій Сухомлин.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework