На Житомирщині податківець за 12 тис доларів США пообіцяв «вирішити питання» із закриття кримінального провадження

  27 травня 2020 року, прокуратурою Житомирської області, у межах процесуального керівництва, спільно із Територіальним управлінням ДБР у місті Хмельницькому та Управлінням стратегічних розслідувань в області викрито посадовця одного з відділів ГУ Державної фіскальної служби в Житомирській області на підбуренні до дачі працівнику правоохоронного органу неправомірної вигоди на суму 12 тис доларів США.

  За таку суму старший державний інспектор пообіцяв приватному підприємцю-фігуранту кримінального провадження «вирішити питання» із правоохоронцями щодо закриття кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення підроблених марок акцизного збору, а також повернення йому вилученого автомобіля.

  Особу затримано в порядку ст. 208 КПК України біля приміщення Коростенської Державної податкової інспекції під час одержання хабаря.

  Неправомірну вигоду на суму 12 тис доларів США вилучено.

  На даний час триває обшук за місцем роботи фігуранта справи, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст. 369 КК України (підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) та обрання запобіжного заходу.

  Досудове розслідування проводить Територіальне управління ДБР у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework