На Житомирщині поліклініки та амбулаторії можуть відновити роботу з 10 червня

  Амбулаторно-поліклінічну допомогу в області можуть почати надавати з 10 червня. Тоді ж мають запрацювати і денні стаціонари. Головна умова – тенденція до спаду захворюваності на коронавірус.

 

  За словами очільника обласного управління охорони здоров'я Миколи Суслика, відновлення роботи амбулаторій, поліклінік та денних стаціонарів передбачено четвертою хвилею послаблення карантинних заходів, - пише suspilne.media.

  "Інші види допомоги ми вже надаємо і поступово приступаємо до надання планової невідкладної допомоги. При такій ситуації, як у нас на сьогодні є, і якщо далі буде спостерігатися тенденція до спаду захворюваності (на коронавірус – ред.), ми плануватимемо з 10 червня відкривати поліклініки", - повідомив Микола Суслик.

  За його словами, денні стаціонари психіатричної лікарні теж планують відкрити з 10 червня. Поки що психіатрична лікарня працює лише на надання невідкладної допомоги.

  В умовах карантину амбулаторії Житомира працюють в посиленому епідеміологічному режимі, говорить медична директорка Житомирського центру первинної допомоги Житомирської міської ради Людмила Бондаренко.

  Людмила Бондаренко: "На прийомі пацієнтів наразі працюють лише чергові лікарі, також є лікар в ізоляторі, який приймає пацієнтів з лихоманкою. Сімейні лікарі поки працюють дистанційно. Пацієнт може зателефонувати своєму сімейному лікарю, отримати від нього консультацію, електронний рецепт. За потреби сімейний лікар може скерувати на консультацію на вторинну ланку, видавши направлення в електронному вигляді, або запросити пацієнта в амбулаторію на прийом до чергового лікаря".

  Якщо ж пацієнт потребує допомоги на дому, то до нього виїжджає бригада невідкладної допомоги.

  "Бригада виїжджає, якщо у пацієнта такий стан, що він не може прийти в поліклініку чи в амбулаторію. У складі бригади є медсестра і лікар загальної практики або лікар-педіатр. Лікар оглядає пацієнта на дому, приймає рішення щодо подальшої тактики лікування, проводить тестування на коронавірус, а також за потреби – на грип, і далі скеровує пацієнта до подальшого нагляду сімейного лікаря", - розповіла Людмила Бондаренко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework