У двох жителів Житомирської області суди конфіскували собак, бо ті покусали людей

  Пенсіонера з Житомирського району та непрацюючу жительку Коростенського району судили за порушення правил тримання собак. В одному випадку пес вкусив дитину, в іншому – чоловіка, який перебував на дитячому майданчику. Власників тварин оштрафували, а псів – конфіскували.

   Постанова Житомирського районного суду щодо порушень правил тримання собак і котів, внаслідок чого постраждала дитина, у Єдиному державному реєстрі судових рішень була оприлюднена 22 травня, - повідомляє zhitomir.info.

  Інцидент стався на Соколовському дачному масиві поблизу Житомира. Пенсіонер вигулював свого пса, не одягнувши йому намордника та не взявши на повідок.

  «Двадцять дев`ятого березня 2020 року близько 17 год. 00 хв. ОСОБА_1, перебуваючи по вул. Весна, на Соколовському дачному масиві Іванівської сільської ради Житомирського району, здійснював вигул своєї собаки без повідка і намордника, чим порушив правила тримання собаки, внаслідок чого собака останнього заподіяла шкоду здоров`ю малолітнього ОСОБА_2», – йдеться у матеріалах суду.

  Власник собаки звернувся із заявою про розгляд справи без його участі, у якій свою вину у вчиненні вказаного правопорушення визнав та просив його суворо не карати.

  При призначенні покарання суд враховує характер правопорушення, особу порушника і перше притягнення до адміністративної відповідальності.

  Тож суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винним у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2ст.154КУпАП та призначити йому адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3 (трьох) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 (п`ятдесят одна) грн. із конфіскацією собаки останнього».

  У Коростенському районі собака вкусив громадянина, який перебував на дитячому майданчику. Постанова Коростенського міськрайонного суду щодо адмінсправи у ЄДРСР була оприлюднена 14 травня.

  «17.03.2020 року близько 16-30 год., собака гр. ОСОБА_1 , на дитячому майданчику біля будинку АДРЕСА_2 вкусила гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , заподіявши шкоди його здоров`ю, внаслідок чого ОСОБА_1 порушила правила вигулу собаки, яка знаходилась на вулиці без нагляду та без намордника», – зазначено у постанові.

  Відповідно до довідки Коростенської ЦМЛ, діагноз потерпілого – «укуш. поверхневі рани с/з лівої гомілки».

  Вказано, що до суду власницю тварини викликали двічі, вона не скористалась також своїм правом надати пояснення або спростувати обставини, викладені в протоколі про адміністративне правопорушення від 01.04.2020 року. При цьому, суд врахував, що правопорушення, не відноситься до категорії, по яких присутність в судовому засіданні особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов`язковою.

  Отже, суд постановив «притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст.154 ч.2 КУпАП і накласти на неї стягнення у виді штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 (п`ятдесят одна) гривня 00 копійокз конфіскацією тварини».

  На користь держави з обох порушників стягнули 420,40 грн. судового збору.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework