Свято останнього дзвоника у Житомирі проведуть онлайн

  У житомирських школах, ліцеях та гімназіях свято останнього дзвоника буде проходити онлайн. У такому ж форматі міський департамент освіти рекомендує проводити і випускні вечори.

   За словами заступниці департаменту освіти Житомирської міськради Раїси Кошевич, цьогоріч в місті з 32-х навчальних закладів випускається півтори тисячі учнів. Через карантин випускникам рекомендуватимуть дистанційно проводити свято останнього дзвоника і випускні вечори, - розповідає suspilne.media.

  Раїса Кошевич: "Ми рекомендували проводити все це дистанційно і будемо бачити на сайтах навчальних закладів відеозвернення, відеопривітання батьків та вчителів. Що стосується випускних вечорів, безперечно, вони повинні бути в онлайн режимі. Але я впевнена, що діти виявлять бажання зустрітися і особисто. Коли завершиться зовнішнє незалежне оцінювання 17 липня, то будемо сподіватися, що тоді вже знімуть карантинні заходи, і діти зможуть зустрітися один з одним".

  Учениця 11 класу житомирської школи №5 Дар'я Григорчук каже, що до свята останнього дзвоника та випускного вони готувалися усім класом, продумуючи кожен момент прощання зі школою.

  Дар'я Григорчук: "Ми дуже серйозно підійшли до підготовки нашого випуску, адже це важливий момент для кожного випускника. Ми хотіли, щоб усе пройшло на найвищому рівні. Свято останнього дзвоника хотіли провести в шкільному дворі - готували вальс, флешмоб, замовляли випускні стрічки. Церемонію вручення атестатів планували проводити у філармонії. Щоб усе було красиво і запам’яталося надовго. Планували майже двогодинну концертну програму за участі всіх учнів, випускників, батьків, вчителів. Ми вклали багато зусиль, часу, нервів до підготовки і дуже шкода, що у повній мірі всього цього не буде".

Свято останнього дзвоника у Житомирі проведуть онлайн

  Цьогорічний випускник житомирської гімназії №3 Богдан Маркеєв розповів, що до свята останнього дзвоника та випускного два 11 класи гімназії №3 готувалися спільно.

  Богдан Маркеєв: "Ми готували сценарій, номери, різні сценки, щоб розбавити атмосферу і показати, чого ми досягли за всі 11 років навчання. Хотіли згадати всі найкращі моменти, які в нас були. І звичайно, кожен з нас жалкує, що не відчує тих емоцій, тієї атмосфери, яка панує на випускних вечорах. Я ж особисто до цього ставлюся нейтрально. Просто не хочу нікого наражати на небезпеку. З друзями ми говорили про те, щоб зустрітися, коли вже не буде ніяких ризиків. Виїхати кудись на природу або просто прогулятися містом, щоб відзначити закінчення школи".

  Дар'я Григорчук: "Було б дуже добре, щоб нам дозволили провести церемонію вручення атестатів. Ну і хоча б мінімально зібратися саме випускникам в якомусь ресторані чи кафе. Я гадаю, що учні 11 класів заслуговують на це".

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Олександр Данилюк, Сергій Кобилянський

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework