Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Житомирщини щодо повернення до державної власності земель лісового фонду, протиправно переданих у приватну власність

  Прокуратура Житомирської області послідовно і принципово відстоює захист інтересів держави у сфері землекористування, зокрема, використання земель лісового фонду.

  Так, Верховним Судом 29.04.2020 підтверджено обґрунтованість вимог прокурора щодо повернення до державної власності 0,8107 га земель лісового фонду вартістю понад 157 тис грн та законність рішення апеляційного суду.

  Натомість касаційна скарга відповідача залишена Верховним Судом без задоволення.

  Відтак, за принциповості Житомирської місцевої прокуратури судовим рішенням землі лісового фонду загальною вартістю понад 157 тис грн повернуто у власність держави. Також визнано незаконним і скасовано рішення сільської ради, а правовстановлюючі документи приватних осіб на вказану земельну ділянку - недійсними.

  Йдеться про те, що приватними особами на підставі підробленого рішення Луківської сільської ради Житомирського району, у 2010 році набуто право власності на землі лісового фонду площею 0,8107 га державної форми власності.

  Житомирська місцева прокуратура, з метою захисту інтересів держави, звернулась до суду з відповідною позовною заявою про визнання незаконним рішень сільської ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянку та витребування земельної ділянки.

  Проте рішенням суду першої інстанції в задоволенні позову відмовлено.

  Зважаючи на незаконність прийнятого рішення, місцевою прокуратурою внесено апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої позов прокурора задоволено в повному обсязі (12.06.2018).

  Відповідачами, у свою чергу, було внесено касаційну скаргу на зазначене рішення, яку Верховний Суд залишив без задоволення.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework