У Житомирі в тестовому режимі почали працювати два фонтани. ВІДЕО

  Із 9 фонтанів, які є в місті, планується запустити 7. Два з них вже почали роботу в тестовому режимі – 22 травня запустили фонтан на Михайлівській і "Лотос" в сквері на Лятошинського.

   Вячеслав Глазунов, керівник управління капітального будівництва Житомирської міськради: "Провели розконсервування і заміну деяких елементів, дезінфекцію фонтанів, прочистку, регулювання. Зараз вони у тестовому режимі працюють. Пішохідний фонтан на Михайлівській – це подарунок нашому місту від італійської компанії. Фонтан "Лотос" на Лятошинського зробили за кошти бюджету участі . Місту він обійшовся десь у 500 тисяч гривень".

  Житомиряни, які потрапили на відкриття фонтану "Лотос", називають його окрасою міста.

  Анастасія Онищенко, житомирянка: "Знала, що нещодавно поставили цю інсталяцію, цей фонтан. Він нагадує мені лілію - тут приємно посидіти та послухати дзюркотіння води".

  Ольга Савенко, житомирянка: "Так співпало, що потрапили на відкриття фонтану. Дуже гарно і приємно, що у нас в місті таке роблять".

  7 із 9 житомирських фонтанів перевірять та увімкнуть. Очільник "Житомирводоканалу" Андрій Нікітін розповів, як саме відбувається підготовка фонтанів до початку сезону.

  Андрій Нікітін: "На це ідуть кошти перераховані з міської ради за контрактом. Це приблизно мільйон гривень на рік за обслуговування фонтанів. Вода у фонтанах курсує в закритому циклі і лише коли трохи випаровується, то ми її добавляємо. Наше підприємство фонтани готує щосезону. Сам фонтан складається з основної чаші насосного обладнання та фільтрів. Щороку ми готуємо всі ці елементи, щоб вони надійно працювали весь сезон".

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Сергій Кобилянський

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework