Масове вбивство на Житомирщині: версії та імена жертв

    Чоловік, який з мисливської рушниці розстріляв сімох осіб, та орендар ставу, в якого начальник райвідділу поліції вимагав щомісячні хабарі – це одна й та сама особа.

   Про це 22 травня в коментарі Житомир.info сказала речниця головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко. Вона також спростувала інформацію, яку поширюють знайомі чоловіка, що група рибалок приїхала «на розборки» після затримання поліцейського.

  «Компанія приїхала на рибалку в ніч з 20 на 21 травня, тобто раніше, ніж відбулося затримання начальника райвідділу поліції. Вони знаходилися неподалік того місяця, де це відбувалося, бо довкола ставка є кілька таких кибиток, де відпочивають рибалки: події відбувалися біля одної, ці чоловіки відпочивали в інших. Теоретично вони могли спостерігати за тим, що відбувалося. Дійсно, ці дві події (затримання на хабарі та вбивство – ред.) пов’язує те, що й там і там була одна й та сама особа – орендар ставка, але говорити про те, що вони приїхали заради того, щоб з ним «розбиратися» не можна», - повідомила речниця ГУНП.

  На даний час опитуються свідки, які можуть прояснити причини конфлікту, що призвів до вбивства сімох людей.

  «Рибалки після того, як відбулося затримання, разом з орендарем відпочивали, сиділи за столом, а потім між ними виник конфлікт, про його причини зараз збираємо свідчення. Тобто не можна стверджувати, що хтось приїхав заради якихось «розбірок», бо це не сходиться за часовими рамками», - наголосила Алла Ващенко.

  Нижче – скріншот допису у Facebook

 

  Також офіційну інформацію щодо події оприлюднила прокуратура Житомирської області.

  «Між власником ставу, місцевим жителем, 1962 року народження, і групою приїжджих осіб виник конфлікт, під час якого власник водойми із мисливської рушниці смертельно поранив 7 чоловіків. За попередньою інформацією, серед них – колишні учасники АТО та волонтери, також є жителі міста Києва. На місце події виїжджали прокурор Житомирської області Олег Василів, заступник прокурора області Віталій Мякішев та керівництво Коростишівської місцевої прокуратури, а також керівництво ГУ Нацполіції в області. Наразі мисливську рушницю вилучено, власника водойми затримано у порядку ст. 208 КПК. На місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи, встановлюються причини конфлікту та обставини скоєння кримінального правопорушення», - повідомила пресслужба прокуратури.

  Видання Dетектив-Info пише, що серед загиблих є військовослужбовці Національної гвардії України та батальйону імені Кульчицького.

  «Близько 1 години ночі до місцевого відділення поліції звернувся 43-річний працівник Київського Національного авіаційного університету Вадим Федюнін. Чоловік розповів, що у компанії з восьми осіб, в якій він перебував поблизу водойми в Новоселиці, виникла суперечка з орендарем водного дзеркала. Останній в ході конфлікту використав вогнепальну зброю, смертельно поранивши сім чоловіків з мисливської гладкоствольної рушниці ИЖ-58. За інформацією джерел Dетектив-Info, серед загиблих є діючі військовослужбовці Національної гвардії України. Мова йде про бійців батальйону імені Кульчицького Владислава Мамаченка та Андрія Москальця (на прізвисько "Мальок"/"Бородатий"), приписаного до гостомельської військової частини №3018 НГУ Віталія Вульчина, двох воїнів з позивними "Фін" та "Скандер" (він же "Український татарин"), а також київського волонтера Романа Ханенка "Гець") та працівника Київського Національного авіаційного університету Олександра Білоуса», - зазначається в публікації.

   Також, у Новоселиці segodnya.ua розшукали дружину стрілка. 

  "Затриманий мій чоловік. Все це відбулося на березі ставка. Там, де випивається горілка, – завжди конфлікт. Мій чоловік – людина запальна. Він уже визнав свою провину. Що стало причиною конфлікту? Чоловік встиг мені сказати, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив до армії", – розповіла нам дружина затриманого Ольга.

  Жінка додала, що частина із загиблих були приятелями чоловіка, які неодноразово приїздили до нього порибалити. Закінчуючи розмову, Ольга риторично додала: "Добре в нашій родині вже не буде ніколи".

  Також відомо, що єдиний чоловік, який вижив в цій стрільбі, зараз перебуває на допиті.

  Нагадаємо, ввечері 21 травня поліція повідомила викриття на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди начальника поліції одного з районів Житомирської області: посадовець за невтручання у діяльність, пов’язану з розведенням риби, вимагав у 58-річного мешканця Романівського району області щомісяця надавати йому хабар у розмірі 10 тис. гривень. Вранці 22 травня стало відомо про затримання чоловіка за підозрою у вбивстві семи осіб: близько 1:00 у селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків місцевий житель, орендар, під час конфліктної ситуації з невідомими здійснив ряд пострілів із мисливської рушниці, внаслідок чого смертельні вогнепальні поранення отримали сім осіб. Подробиці повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко: неподалік від села Новоселиця Попільнянського району відпочивала компанія киян, старих друзів, які там збиралися вже не раз половити рибу, їх було восьмеро. Близько 1 години ночі під час спільного розпиття спиртних напоїв орендар 1962 р.н. на ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин почав розстрілювати відвідувачів з належного йому гладкоствольної мисливської рушниці марки «ІЖ»: спочатку убив двох, що були поруч з ним, а потім почав розстрілювати шістьох сплячих.

novoselycya8

novoselycya7

novoselycya3

novoselycya2

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework