​У житомирському парку висадили екзотичні дерева та вирішили знести старі дерев'яні скульптури

  Близько 170 дерев та кущів, серед яких: екзотичні гінкго білоби, сакури, "золотий дощ", висадили на початку травня у житомирському парку ім. Ю. Гагаріна.

 

  За словами керівництва КП «Парк», на програму озеленення з міського бюджету виділили 54 тисячі гривень. Гроші на рахунок підприємства мають надійти наприкінці цього року, тому фірма «Корнеліс» погодилася передати рослини до сплати послуг, - розповідає zhitomir.info.

  «В минулому році ми більше займались частиною правого парку. В цьому році кількість була поділена навпіл: частину було висаджена на благоустрій нового атракціону, інша частина була висаджена на бік «клітки» - нашої танцювальної площадки. Тут дуже гарна колекція сакур, яблунь і різноманітні кущі», - розповідає заступник директора КП «Парк» Юрій Рогозинський.

  Але, на жаль, не всі містяни цінують роботу працівників парку і вже встигли вкрасти нові саджанці.

  «І вандалізм, і крадуть кущі. При посадці цього року було викрадено в перший же день 13 штук. Довелось їх замінювати за кошт фірми, яка виграла тендер. І на тому тижні три кущі (вкрали). Зранку прийшов і недорахувався, вкрали спіреї, барбариси кольорові», - додає Юрій Рогозинський.

  Кілька років у парку стоять дерев'яні скульптури у вигляді казкових та міфічних істот. Більшість з них у поганому стані, тому керівництво парку вирішило їх прибрати.

  «Їх вирізали з дерев, що тут росли. Дерева повмирали, а з них зробити статуї, повирізали казкових істот і вже прийшов час, коли частина з них згнила. Вони можуть нанести шкоду дітям, які гуляють в парку, тому було прийнято рішення зняти їх. Не всі, а тільки ті, які в непридатному стані», - каже Юрій Рогозинський.

  Приводять до ладу «Зелений лабіринт» - проєкт бюджету участі - 2019. Працівники фірми «Корнеліс» замінюють засохлі туї на нові та облаштовують нову огорожу.

  «Сьогодні ми відновлюємо лабіринт, який був не зовсім придатний. Взагалі ми відповідаємо за покос трави, клумби в парку, а рослини, які ми вирощуємо у нашому розпліднику, тут висаджуємо. Більш як 90 туй вийшли зі строю, вони замінюються і ми повністю робимо нове огородження. Біда цього всього це собаки, яких вигулюють, а туї дуже бояться собак». - каже представник фірми «Корнеліс» Олексій Єрмаков.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework