Служба швидкої допомоги Житомирщини потребуватиме 15 з половиною мільйонів дофінансування

  У 2019 році обласна рада дофінансовувала екстрену медичну допомогу Житомирщини на суму у 28 мільйонів гривень. У 2020 році потреба у додатковому фінансуванні складає 15 мільйонів 600 тисяч гривень.

 Про це під час розмови про впровадження другого етапу медреформи на Житомирщині сказав у прямому ефірі Теми дня на Суспільне.Житомир очільник Житомирського обласного центру громадського здоров'я Олександр Зарицький.

  Олександр Зарицький: "Якщо говорити про бюджет швидкої минулого року, то це було 175 мільйонів гривень. Угода з Національною службою здоров'я України на три квартали складає 143 мільйони гривень. Недостатність – 15 мільйонів 600 тисяч гривень. Минулого року обласна рада дофінансувала швидку майже на 28 мільйонів гривень, з яких майже 3 мільйони пішли на енергоносії. Тобто, це фактично двадцять п’ять мільйонів гривень дофінансування. В цьому році обласна рада має дофінансувати швидку не на 25, а на 15 з половиною мільйонів гривень".

  Теоретично обласна рада могла б залишити медичний заклад без підтримки, каже Олександр Зарицький. Питання в тому, наскільки це доцільно було б робити і чи є в цьому сенс.

  Олександр Зарицький: "Будь-який медичний заклад має свого власника. Цей власник ­– це органи місцевого самоврядування. І коли Міністр сьогодні в інтерв’ю, розміщеному на "Українській правді" говорить, що власник може і не фінансувати заклади, то це якоюсь мірою можна порівняти з ситуацією, коли ми заводимо домашню тварину, але вирішуємо не годувати її і не доглядати за нею. В принципі, це наше рішення, і воно має право на життя. Питання в тому, як зрозуміти таке рішення? Тому, якщо власник не хоче дофінансовувати і допомагати закладам охорони здоров'я, то він може лишити їх напризволяще, а вони, в свою чергу, можуть вижити, а можуть і ні. Або ж хай відверто скаже і ліквідує такий заклад".

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework