Житомирський Музей космосу започаткував онлайн-конкурси та відеоспілкування

  Конкурси, перегляди фільмів в онлайн-режимі та відеоконференції підготували працівники музею космосу імені Сергія Корольова до Всесвітнього Дня авіації та космонавтики.

   Про це Суспільному розповіла директорка музею Ірина Дячук. За її словами, таке спілкування із відвідувачами музею започаткували вперше. Через запровадження карантину.

  Конкурс імені нашого земляка, вченого-астрофізика Леоніда Грищука так тривав минулого року. Цього року через запровадження карантину все відбувається по-іншому. У режимі онлайн.

  Наукова співробітниця музею космонавтики Наталія Місяць: "У конкурсі беруть участь учні житомирських шкіл, ліцеїв і колегіумів. Це учні 9-11 класів. А, але якщо побажають брати участь учні 8-мих класів, ми не будемо заперечувати".

  Леонід Грищук народився у Житомирі, навчався у Росії. Останні роки свого життя провів у Великобританії. Конкурс проводиться з ініціативи його дочки Катерини.

  Наталія Місяць: "Учні виконують розгорнуті відповіді на запропоновані журі питання обсягом 3-4 друкованих аркуші. Другий етап триватиме на базі житомирської школи №8, де є обсерваторія. Там учні виконують тестові завдання і вирішують задачі".

  Переможці конкурсу імені Леоніда Грищука отримають дипломи та грошові винагороди від дочки вченого. Також до Дня космонавтики у музеї будуть проведені інші заходи.

  Директорка музею космонавтики Ірина Дячук: "12-го квітня я запрошую всіх зайти на сайт музею Космосу, де наші співробітники підготували цікаві презентації про космічні події, підіб’ємо підсумки конкурсу "Космос у нас вдома". Кожний міг взяти участь і надіслати нам фото космічних символів, які є у них вдома".

  Переможці конкурсу "Космос удома" стануть відомі 12-го квітня, а конкурсу імені Леоніда Грищука будуть визначені восени. Тоді відбудеться другий етап цього конкурсу".

Автор сюжету Леонід Харшан

Камера Ігор Грач

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 10/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework