«Ліцензійне» дитятко, або шлях до Ліцензії довжиною у дев’ять місяців: «Районна центральна лікарня» Ружинської районної ради

  Комунальне некомерційне підприємство «Районна центральна лікарня» Ружинської районної ради.

  Таку назву з початку червня минулого року носить районна лікарня. Підприємство створене відповідно до рішення сесії Ружинської районної ради шляхом перетворення Ружинської центральної лікарні.

  З того періоду розпочався шестимісячний відлік дії ліцензії, яку мала Ружинська ЦРЛ. До 3 грудня 2019 року нова структура мала отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. По завершенню піврічного терміну, в разі неотримання нової ліцензії, медичний заклад припиняє існування.

  Майже шість місяців, відведених для отримання ліцензії, ніякого руху по її здобуттю не було. Лише 27 листопада, за чотири дні до анулювання старої ліцензії, за словами виконуючого обов’язки директора КНП «РЦЛ» М.П.Зозулі, були подані необхідні документи для отримання нової ліцензії. Але, замість документа 21 грудня отримали відмову у зв’язку з невідповідністю заявника згідно з поданими документами Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з медичної практики з переліком недоліків, які необхідно усунути.

  Знову ж таки, за словами керівника медзакладу М.П.Зозулі, 21 січня 2020 року чергова подача документів, і лише 24 лютого на сайті Міністерства охорони здоров’я, у розділі Ліцензування з’явилось комунальне некомерційне підприємство «Районна центральна лікарня» Ружинської районної ради. І знову у розділі відмови. Ліцензійна комісія оприлюднила рішення про відмову у наданні ліцензії з переліком недоліків. Реєстраційне досьє від 22.01.2020 року №294/л.

  В такому випадку виникає питання: то чому ж, все-таки, подали до Ліцензійної комісії необхідні документи наприкінці листопада, за чотири дні до крайнього терміну. Тоді, як інші районні лікарні області подавали документи на ліцензування десятки разів. Чим таким нагальним були зайняті в.о. директора КНП, голова райради, що не змогли виділи час на підготовку та подачу документів до Ліцензійної комісії, що схаменулись в останні дні.

  І що весь цей період робила Ружинська районна рада на чолі з головою М.М.Марущаком, спостерігаючи за діями, чи бездіяльністю керівництва лікарні (М.П.Зозуля)? Все-таки це підприємство районної ради, як вказується у його офіційній назві.

  Голова Ружинської райради стоїть осторонь, і спостерігає, мотивуючи тим, що у медзакладі є керівник, який має цим займатись. А те, що лікарня – комунальне підприємство райради, ролі не грає, на думку голови райради.

  Якби райрада, зокрема її очільник М.М.Марущак, були зацікавлені у нормальному подальшому функціонуванні лікарні, то мали б бити на сполох не в останні дні, а дев’ять місяців тому. Гляди, й народилося б дитятко (Ліцензія). А так виходить, що керівник лікарні та керівник райради самоусунулись від своїх безпосередніх обов’язків, чим поставили під загрозу здоров’я жителів всього району. Адже закриття лікарні не тільки не додасть здоров’я ружинчанам, а й може призвести до соціального конфлікту.

  Лише наприкінці січня справа зрушилась із місця. З призначенням головою райдержадміністрації Юрія Кулика ситуація набула іншого змісту. Назовні виплив конфлікт між головою райради М.М.Марущаком та в.о. директора КНП «РЦЛ» М.П.Зозулею, що не сприяло вирішенню питання із здобуттям ліцензії.

  Крім того, у критичний для райлікарні період обидві зацікавлені особи одночасно усуваються від вирішення питання. Один іде на лікарняний (М.П.Зозуля), інший М.М.Марущак чи то на лікарняному, чи у відпустці.

  Щоб розрулити ситуацію, до вирішення проблеми приєднуються і голова РДА Ю.А.Кулик, голова ОДА В.І.Бунечко, народний депутат України Б.В.Кицак та заступник міністра охорони здоров’я України Д. М. Коваль. Лише втручання органів державної влади змусило рухатись цьому процесу у правильному напрямку.

  І ось уже втретє Ружинщина чекає звістки від ліцензійної комісії про отримання ліцензії Комунальним некомерційним підприємством «Районна центральна лікарня» Ружинської районної ради.

Василь КАЩУК

Інформацію опублікувала Alina Kostenko у фейсбуці.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 06/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework