​Журналісти показали новосілля митрополита Никодима в елітному маєтку в центрі Житомира. ВІДЕО

Архієрей Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Отець Никодим побудував елітний маєток і з розмахом відсвяткував своє новосілля в елітному заміському будинку під Житомиром.

 

   Про це йдеться у сюжеті «Гроші».

  «Митрополит фактично загарбав 20 соток комунальної землі і почав будувати маєток. Будівництво маєтку на 320 квадратних метрах ще рік назад тільки розпочиналося. Сьогодні - це оселя з дорогими меблями, системою «розумний дім» і власним місточком від будинку до собору», - йдеться у сюжеті.
  
  До речі, сам владика не зміг сказати, скільки коштує будівництво маєтку. «Я не можу звести всі витрати. Я розумію, що все дорого», - зазначив він.
  
  Але журналісти «Грошей» підрахували, що вартість будинку може бути від 100 до 200 тисяч доларів. А враховуючи ліпнину і розкішні меблі, вартість може бути і більшою. Звідки гроші? Кожен раз, коли парафіяни будуть ставити свічечку, вони робитимуть внесок у комфортне життя митрополита. Лише в місяць утримання такого маєтку може обходитися у тисячу доларів, стверджують журналісти.

  Свічний завод, який є у митрополита Никодима, один з найприбутковіших церковних бізнесів. Священники розповідають, що кожен їх храм має купити свічок мінімум на 500 гривень в місяць. Враховуючи кількість підконтрольних церков – лише це приносить близько 125 тисяч гривень в місяць.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework