Бунечко про військове містечко Городок: Не реагуйте на маніпуляції, що розповсюджують фейкові ЗМІ

  Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко. 

   "Вчора мав нелегку розмову з жителями військового помістя Городок, що в Радомишльському району.  

  На початку організованого віче попросив жителів громади не реагувати на маніпуляції, що розповсюджують фейкові ЗМІ після відкритої наради з головами РДА. Попри тихий звук, ми оцифрували запис відео, що стосується обговорень з головою Радомишильської РДА. Ми показали, що у записі Городоцьку громаду не було ображено.

  Щодо подальшого обговорення – разом з керівником управління з питань адмінтерустрою Олександром Бабичем намагалися донести, що стало причиною внесення змін до Перспективного плану, згідно якого Городоцька територіальна громада йтиме до Радомишльської ОТГ.

   Після представлення оновленої проєктної моделі на 66 громад в кінці січня, Мінрегіон надіслав рекомендації щодо можливих коригувань у Радомишльському районі. Згідно з новою методикою формування громад, Городоцька ОТГ має недостатню чисельність населення та відсутність достатньої кількості бюджетоутворюючих підприємств. Акцентую, що обласна державна адміністрації використовувала Методику формування громад, прийняту ще 24 січня.

  До попереднього варіанту Перспективного плану, прийнятого ще в 2015 році, вносяться точкові зміни щодо визначення спроможних громад, але карта, яка доступна на сайті КМУ, майже не змінилась з моменту першого затвердження. Карта буде змінена після внесення усіх змін та коригувань, здійснених на міжвідомчій регіональній робочій групі, на засіданні консультаційно-дорадчої групи, проведених в грудні та січні та після зустрічі з Прем'єром-міністром України.

  Попередньо, до кінця березня 2020 року, Кабінетом Міністрів України планується затвердження Перспективного плану Житомирської області.

 Наголошуємо, що ключовим гравцем у розробці змін до законодавства в частині адміністративно-територіального устрою є Мінрегіон. Саме міністерство ставитиме крапку у питання погодження Перспективного плану".

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 27/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework