Житомирські пошуківці повезли до Кропивницького залишки воїнів Другої світової війни. ВІДЕО

  Рештки солдатів Другої світової війни, які знайшли житомирські пошуківці в Пулинському районі на початку жовтня минулого року, 12-го лютого повезли до Кіровоградської області та Вірменії - на їхню малу Батьківщину.

  Там колишніх воїнів поховають. У них знайшлися нащадки.

  За словами представника громадської організації Вадима Баранівського, першу братську могилу під селищем Пулино знайшли 6-го жовтня. "Коли почали копати, то виявили, що там дуже багато останків людей поховано. Роботи продовжували два дні. Ексгумували рештки 13-тьох солдатів. Було там 6 медальйонів. Однак на сьогодні прочитали тільки один. Це – Грінченко. Всі інші – поржавіли або згнили. Та ще потребують часу для опрацювання. Недалеко від першої ями ми знайшли ще одну братську могилу. Там було ще 9 солдатів. І серед них Ковтун – теж уродженець Кіровоградської області. Знайшли ще декілька медальйонів. 26-го жовтня знайшли рештки вірмена. Його прізвище Давтян. Він лежав на полі. Мав смертний медальйон, записку", - сказав Вадим Баранівський.

  Керівник обласного "Пошуку" Олександр Ловинюк розповів, що пошукові роботи постійно на цій ділянці тривають 30 років. "Знайшли там велику кількість загиблих. Але недостатньо встановили імен. У нас нові методи пошуку. Нові металодетектори. Це все дає результати" , - розповів Олександр Ловинюк.

  Вадим Баранівський: "Сьогодні ми повеземо їх на батьківщину в їхні рідні села. Там на них чекають. 13-го і 14-го лютого їх перепоховають у Кіровоградській області. На зворотному шляху до Житомира у Києві останки вірменського солдата передамо представникам вірменської громади".

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA:Житомир.

Джерело: UA:Житомир

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework